Denník N

Demokracia je pre Danka dobrá, ale…  

Vo víkendovej nesúvislej zmesi nadradenosti, zloby a šovinizmu zazneli aj dve vety, v ktorých je jasne vidieť Dankov pohľad na svet.

Autorka je spisovateľka

Koľko ľudí možno uraziť a vysmiať v priebehu štyridsiatich minút? Andrej Danko v nedeľnej relácii V politike obsiahol takmer celý národ s výnimkou niekoľkých jedincov, ktorých obdivuje a sú mu vzorom: Štefánika, Štúra, Hlinku, Dubčeka, Zemana, Husáka, Orbána a Fica.

V predstavení najviac zarezonovala cigánočka z SaS. Nevedno, prečo ju nazval cigánočkou, ale mnohých to podráždilo. Prirovnať cigánočky k Nicholsonovej a naopak Nicholsonovú k cigánočkám by však ani pre jednu, ani pre druhú stranu nemalo byť poburujúce, pokiaľ na jednu alebo druhú nenazeráme ako na niečo negatívne.

No aj keď je kontext tohto prirovnania nejasný, Danko prehovoril tónom šovinistu a nazval Nicholsonovú ešte aj škriekajúcou profesorkou z Kanady. Áno, usvedčený plagiátor nosiaci neoprávnene titul si kopol do niekoho, kto nemá vysokú školu, ale bez problémov to prizná, a kopol si do nej ako do ženy, ktorá sa hlasno a často ozýva. Na Kanadu škoda míňať písmená.

Kopol si aj do Richarda Stankeho, prezidenta Kisku, kandidáta na ústavného sudcu Kresáka, do Remišovej aj Sulíka, do novinára Kerna, do Matoviča manipulátora, Gauliedera chudáčika, do poskoka mafiánov Borisa Kollára. Uraziť sa mohli Skaličania aj namyslení panáci z

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Danko

Komentáre

Teraz najčítanejšie