Denník N

V Bratislave sú stovky zľadovatených chodníkov, o ktoré sa nikto nestará

Chodník v bratislavskom Novom Meste v stredu popoludní. Foto N - Tomáš Benedikovič
Chodník v bratislavskom Novom Meste v stredu popoludní. Foto N – Tomáš Benedikovič

Na zasnežených a ľadových chodníkoch si Bratislavčania lámu nohy. Prvú zimu je za odhŕňanie snehu zodpovedné mesto a mestské časti.

„Upratať všetky chodníky k našej spokojnosti a spokojnosti všetkých túto zimu nie je možné,“ zopakol niekoľkokrát po nástupe do funkcie bratislavský primátor Matúš Vallo. Naposledy tak urobil po rokovaní primátorov krajských miest začiatkom januára.

V Bratislave v posledných dňoch výrazne nasnežilo, potom sa sneh topil a na chodníkoch zostala často ľadová vrstva. Ľudia sa šmýkajú, o desiatkach zranených hovoria aj nemocnice.

Táto zima je prvá, keď za chodníky nezodpovedajú majitelia domov, ale mestá a obce. Primátori a starostovia varovali, že na novelu „chodníkového“ zákona nie sú pripravené a naozaj to nestíhajú.

Nápor zranených ľudí po pošmyknutí na zľadovatených chodníkoch a cestách pocítili aj centrálne príjmy Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB): „Počas včerajšieho a dnešného dňa sme ošetrili takmer 65 ľudí. Z toho piati zostávajú hospitalizovaní,“ povedala hovorkyňa UNB Eva Kliská s tým, že najčastejšie lekári ošetrovali pomliaždeniny a podvrtnutia, no aj zlomeniny rúk a nôh či úrazy hlavy a chrbtice.

Stovky chodníkov nepatria nikomu

Bratislavský magistrát odkazuje, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Slovensko

Teraz najčítanejšie