Denník N

Kližan pred vypredanou Kanadou: Najlepší mladíci na svete? Ja som najlepší v Petržalke

Martin Kližan a Denis Shapovalov po žrebe zápasu Slovensko - Kanada. Foto - TASR
Martin Kližan a Denis Shapovalov po žrebe zápasu Slovensko – Kanada. Foto – TASR

Hrbatý tvrdí, že miernymi favoritmi sú Slováci, kanadský kapitán s ním nesúhlasí.

Slovenskí tenisti si po 14 rokoch môžu zahrať o Davisov pohár, a to sa ukázalo aj na záujme o kvalifikačný zápas s Kanadou. Hrá sa v piatok a v sobotu v bratislavskom NTC.

Pred začiatkom štvrtkového žrebu kvalifikačného zápasu o postup na finálový turnaj do Madridu slovenskí reprezentanti medzi sebou pri pohľade na počet kamier žartovali, či máme na Slovensku toľko televízií.

„Na sobotňajšie zápasy je vypredané, na piatkové zostalo zopár lístkov. Predpokladám, že sa vypredá aj to, keď sa ľudia spamätajú po tejto tlačovke,“ povedal kapitán slovenského tímu Dominik Hrbatý.

Keď bolo naposledy NTC vypredané na zápas Davis Cupu, bol pri tom ako hráč, Slováci vtedy vo finále v roku 2005 prehrali s Chorvátskom.

„Už v piatok môžeme čakať skvelú atmosféru. Poskladali sme sa na lístky chalanom zo Žiliny, majú bubny, trúbky. Bude atmosféra ako za starých čias,“ prezradil dnes 41-ročný Hrbatý.

„Na Wimbledone či na US Open som hral už aj pred väčším publikom. Je však iné, keď 90 percent ľudí fandí vám. Už keď bolo v NTC hľadisko zaplnené z tretiny, bol tu strašný bordel. Neviem si predstaviť, aký masaker bude, keď príde plný dom,“ teší sa Kližan.

kvalifikačný duel o postup na finálový turnaj Davisovho pohára

SLOVENSKO – Kanada

piatok 15.00 Filip Horanský – Denis Shapovalov, Martin Kližan – Félix Auger-Aliassime,
sobota 11.00 Filip Polášek, Igor Zelenay – Auger-Aliassime, Shapovalov, Kližan – Shapovalov, Horanský – Auger-Aliassime

Kližan: Som najlepší tenista v Petržalke

Na žrebe poradia zápasov bola uvoľnená atmosféra. Keď vyžrebovali prvú dvojicu Filip Horanský – Denis Shapovalov, Martin Kližan zakričal „dobre“.

„Ja som sa len potešil, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie