Denník N

Martin Danko z Penty: Náš vzťah s Tóthom nebol taký, že by som sa s ním radil

Martin Danko. Foto – Twitter
Martin Danko. Foto – Twitter

Manažér Penty pre externé vzťahy a člen dozornej rady Petit Pressu a News and Media Holding Martin Danko hovorí, že so sledovaním novinárov nič nemali.

Prečítajte si celé odpovede manažéra Penty Martina Danka na otázky týkajúce sa vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Aký bol váš vzťah s Petrom Tóthom?

V prvom rade chcem kategoricky odmietnuť, že by akékoľvek moje kontakty, či už s Petrom Tóthom, alebo inými osobami, mohli akokoľvek súvisieť s trestným činom vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej alebo s podozreniami okolo nezákonného sledovania osôb. Poznám ho osobne približne päť rokov. Párkrát sme sa stretli, väčšinou sme sa spolu rozprávali na všeobecné politické témy, posielal mi linky na články, ktoré publikoval na svojom portáli Ďateľ, posielal mi to na vedomie a ja som mu ich občas okomentoval. Rozprávali sme sa niekoľkokrát aj na tému zdravotníctvo, on spomínal, že ho tá téma zaujíma a že by ju chcel bližšie pochopiť. Nespomínam si presne, ale asi som mu raz, či dvakrát posielal odkazy na nejaké články k zdravotníckym témam.

Peter Tóth na polícii povedal, že ste sa stretávali a aj si písali, pretože ste vstúpili do médií a zaujímal vás jeho názor na ne. Z akého dôvodu ste sa radili s týmto človekom?

Určite náš vzťah nebol povahy, že by som sa ja s Petrom Tóthom alebo on so mnou radil. Párkrát som sa ho opýtal na jeho názor na nejakých ľudí na mediálnom trhu, ktorých poznal. 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie