Denník N

Keď som zistila, že som naletela podvodníkovi s láskou, obliala ma hanba

Ilustračné foto - Flickr.com/Schynts Photography
Ilustračné foto – Flickr.com/Schynts Photography

Najprv ženy očarí, potom ich využije. Ministerstvo spravodlivosti potvrdilo, že Viktor Gaži má za sebou viac ako desiatku súdnych konaní, dlžil tisíce eur.

„Bol veľmi šarmantný. Vedel sa zapojiť do každej debaty, hovoril dokonca po francúzsky,“ opisuje Monika svojho bývalého priateľa. S Viktorom chodila pred pätnástimi rokmi, vtedy mala tridsať a pracovala v advokátskej kancelárii. Dnes už má rodinu a neželá si, aby ju Viktor znova kontaktoval, preto sme jej v texte zmenili meno.

„Nič pre neho nebol problém, vo všetkom mi vyhovel, cítila som sa ako princezná,“ opisuje vzťah s bývalým partnerom. Priznáva, že bola do Viktora naozaj zamilovaná. Zoznámila ho už aj so svojimi rodičmi. Otec si ho obľúbil a mama bola očarená. „Chodili sme spolu len pár týždňov, ale bolo to veľmi intenzívne. Stále sme boli v kontakte, videli sme sa každý deň a veľa sme sa nasmiali,“ spomína Monika.

Pekný začiatok, smutný koniec

Po pár týždňoch sa to začalo komplikovať. Viktor sa rozhovoril o tom, že vlastní pozemky pod Bratislavským hradom, a aby spravil biznis, potreboval by si od nej požičať pár tisíc korún. Monika spozornela, zalistovala v katastri a zistila, že klame. Viktor sa vykrúcal, tvrdil, že pozemky sú kamarátove, a svoje odpovede neustále upravoval a menil. „Nikdy sa nepriznal, že klamal, namiesto toho ma začal presviedčať, že to myslel inak, niečo sa medzičasom zmenilo alebo že som to zle pochopila,“ hovorí Monika.

Keď mu nechcela požičať,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rodina a vzťahy, Slovensko

Teraz najčítanejšie