Denník N

Ako športovať v zime? Poradí špeciálny časopis Denníka N

Najnovšie vydanie N magazínu vyšlo v pondelok 11. februára. Nájdete ho v novinových stánkoch a členovia Klubu N ho dostanú bezplatne poštou (stačí nám nahlásiť poštovú adresu).

V Denníku N píšeme o športe skromne. Neprinášame žiadne pravidelné výsledky prvých líg, nesledujeme Formulu 1, nemáme špecialistov na články o basketbale alebo o prestupoch futbalistov. Rozhodli sme sa, že namiesto športového spravodajstva sa budeme špecializovať na písanie o športovaní. O pohybe a o zdravom tele vôbec. A teda píšeme o športe, ktorý robíte alebo by ste chceli robiť vy, čitatelia.

Napríklad lyžovanie. Vieme, že Slovensko práve žije zlatý vek tohto športu vďaka Petre Vlhovej, a snažíme sa zaznamenať každý jej skvelý výsledok, ale tušíme, že to najdôležitejšie pre milovníkov lyžovania nie sú stotiny sekundy a počet pódiových umiestnení, ale vysvetlenie princípov lyžovania. A tak sme išli za Branislavom Dvončom, človekom, ktorý spolutrénoval dvoch olympijských víťazov v zjazdovom lyžovaní a teraz učí lyžovať bratislavské deti. On dokáže vysvetliť pointu slalomárskeho oblúka spôsobom, že aj keď si ho čítate v kresle, máte chuť sa postaviť a vyskúšať si tie pohyby hoci aj na koberci.

O behaní sme toho napísali možno najviac, pretože si myslíme, že práve ono je vaším najčastejším športovým pohybom, no stále nachádzame témy, ktoré sú na behaní nové a objavné. Je zima, a tak sme sa s bežeckým trénerom rozprávali o behaní v zime. Tu je pointa jednoduchá – aj zima je dobrá na beh – no podstata je v detailoch, v tempe, v oblečení, v hydratovaní.

Okrem športov sme v najnovšom N magazíne pokračovali v písaní o problematických častiach tela. Nášho overeného fyzioterapeuta Dávida Líšku, ktorý vie hovoriť nielen o spôsoboch, ako si zlepšiť zdravie, ale chápe telo v širších súvislostiach vývinu nášho druhu a má dar to všetko jednoducho spojiť a vysvetliť, sme sa teraz pýtali na bolesti chrbta.

A náš reportér Michal Červený využil svoje trápenie s kolenami v texte, kde na vlastných problémoch opísal všeobecné lekárske a vedecké poznatky o kĺboch.

V snahe sledovať pre vás dôležité nové trendy sme teraz zaradili do magazínu aj náš veľký prehľad náramkov, športových hodiniek a smart hodiniek. Veríme, že napriek rýchlosti, akou sa tento trh mení, vám pomôže nielen sa zorientovať v hlavných vetvách ponuky, ale si aj vybrať konkrétne hodinky, čo sadnú na vašu ruku a na vaše športy.

Užite si zábavné a užitočné čítanie a majte produktívny a zdravý zvyšok zimy.

Juraj Javorský
zástupca šéfredaktora

Najnovšie vydanie N magazínu vyšlo v pondelok 11. februára. Nájdete ho v novinových stánkoch a členovia Klubu N ho dostanú bezplatne poštou, prípadne si ho môžu prelistovať na noviny.dennikn.sk.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Radíme športovcom

Slovensko, Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie