Denník N

Bratislava prvý deň dopravného chaosu zvláda, MHD je rýchlejšia ako autá (+ letecké zábery)

Dopravný uzol pri Prístavnom moste, pohľad od mosta. Foto N - Tomáš Benedikovič
Dopravný uzol pri Prístavnom moste, pohľad od mosta. Foto N – Tomáš Benedikovič

Ako vyzerali prvé hodiny veľkých dopravných uzáver v Bratislave a kde sú problémové body dopravy s kolónami. Na infolinku volali najmä taxikári, ktorí majú zmätok v buspruhoch.

Pondelok, krátko pred šiestou hodinou ráno. Práve v toto pracovné ráno sa očakáva dopravný kolaps hlavného mesta pre rozsiahle obmedzenia v dôsledku uzatvorenia častí Prístavného mosta a Mlynských nív. Napokon to nebol kolaps, skôr trochu vážnejšie pondelkové zápchy.

Bratislava prvé ráno s veľkými dopravnými uzáverami zvládla. Nasadili kamery, nakreslili nové pruhy pre autobusy. Policajti varujú, že problémy môžu nastať ešte popoludní a v nasledujúcich dňoch, keď sa vodiči vrátia do áut. Tento týždeň sú na východe Slovenska jarné prázdniny, čo tiež mohlo čiastočne vyprázdniť mesto.

Mnohí Bratislavčania v pondelok vstávali výrazne skôr ako inokedy. Nielen preto, aby cez kolóny stihli prísť skôr do práce, ale aj preto, že pre dopravné obmedzenia začali skôr pracovať smetiari – niekde búchali namiesto o šiestej už o štvrtej.

Video: Letecké zábery Bratislavy v prvý deň dopravného chaosu
Autorka: Michaela Barcíková

 

Kamery namierené na križovatky

Operačné stredisko zriadil bratislavský magistrát v Primaciálnom paláci. Na ôsmich monitoroch sledovali situáciu spolu s políciou aj ľudia, ktorí dozerali na bezpečnosť počas protestov Za slušné Slovensko. Magistrátu zabezpečili 15 kamier.

Mesto vysiela zábery z kamier naživo na webe.

Ako to na cestách vyzerá a kadiaľ vedú najlepšie obchádzkové trasy

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Developeri v Bratislave

Doprava v Bratislave

Slovensko

Teraz najčítanejšie