Denník N

Strana okolo Škripeka a Záborskej sa bude volať Kresťanská únia, Matovič dúfa, že jeho poslanci vábeniu odolajú

Branislav Škripek, Richard Vašečka a Anna Záborská z Kresťanskej únie. Foto – TASR
Branislav Škripek, Richard Vašečka a Anna Záborská z Kresťanskej únie. Foto – TASR

Ak by k nejakému odchodu z klubu prišlo, mnohí naši sympatizanti to vyhodnotia ako odchod kresťanských fundamentalistov, čo otvorí dvere voličom umiernenejších postojov, vraví Igor Matovič.

Nová kresťanská strana, ktorá vzniká okolo europoslancov Branislava Škripeka (pôvodne kandidoval za OĽaNO) a Anny Záborskej (pôvodne KDH), sa bude volať Kresťanská únia.

Vyplýva to z Registra politických strán. Strana vznikla pretvorením malého existujúceho subjektu, Nezávislého fóra, za ktoré v minulosti v bratislavských komunálnych voľbách kandidovala bývalá šéfka Fóra spotrebiteľov Marta Černá.

Strana má od začiatku roka nového štatutára a pred niekoľkými dňami ministerstvo vnútra zaregistrovalo jej nový názov. Podľa informácií Denníka N Kresťanská únia koncom týždňa na tlačovke predstaví svoju kandidátku do Európskeho parlamentu.

Mali by na nej byť Záborská aj Škripek, v strane by sa mal angažovať aj poslanec parlamentu Richard Vašečka, čo už skôr napísal Postoj.sk. Škripek priamo nepotvrdil, že pôjde do eurovolieb za Kresťanskú úniu, no povedal, že sa chce uchádzať o znovuzvolenie. „Kandidovať chcem a za OĽaNO nemôžem,“ povedal.

Vábia Matovičových poslancov

Škripek sa dostal do sporu s lídrom OĽaNO Igorom  Matovičovom

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Igor Matovič

Slovensko

Teraz najčítanejšie