Denník N

Šefčovič po viróze naskočí v utorok do vlaku, odkazuje, že na ďalšie debaty sa teší

Ľudí na Facebooku zaskočilo video so zdravým Šefčovičom, ktorý bol v tom čase chorý.
Ľudí na Facebooku zaskočilo video so zdravým Šefčovičom, ktorý bol v tom čase chorý.

Zverejnenie videa o nedeľných rezňoch krátko po oznámení, že Šefčovič ochorel, posilnilo špekulácie, že prezidentský kandidát sa chcel vyhnúť debate s Mistríkom. Video vzniklo týždeň predtým a Šefčovič odkazuje, že mal zimnicu a vysokú teplotu.

Zmeškať jednu z kľúčových televíznych debát len mesiac pred prezidentskými voľbami? Maroš Šefčovič to v nedeľu spravil a v pondelok vysvetľuje, že vzhľadom na prudké zhoršenie zdravotného stavu inú možnosť nemal.

Kandidát Smeru a jeden z hlavných favoritov volieb odriekol účasť v diskusnej relácii Na telo s Michalom Kovačičom na poslednú chvíľu.  Mohlo ísť o jeden z kľúčových súbojov, keďže diskutovať mali dvaja preferenčne najsilnejší kandidáti – Šefčovič a Róbert Mistrík. Hlavnou témou mala byť ambícia Roberta Fica dostať sa na Ústavný súd a teda aj to, či ho Šefčovič vymenuje.

O čom sa špekulovalo

Odrieknutie Mistríka vyprovokovalo k úvahe, či si Šefčovič chorobu nevymyslel. „To už je druhýkrát, čo odriekol priamy televízny duel so mnou. Neviem, aké má na to dôvody, ale zrejme má strach postaviť sa a vypočuť si nepríjemné pravdy,“ vravel v Markíze počas debaty, kde sa jeho oponentom stala Zuzana Čaputová z Progresívneho Slovenska.

„Rozumiem, že aj jemu, aj Štefanovi Harabinovi vyhovuje, keď sa vytvára dojem, že voľby sa budú rozhodovať medzi kandidátmi demokratickej opozície.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Maroš Šefčovič

Prezidentské voľby 2019

Slovensko

Teraz najčítanejšie