Denník N

Problémy s alkoholom

Ešte pred obdobím vianočných večierkov som otehotnela a bola to nesmierne zaujímavá skúsenosť. Tentoraz nehovorím o tehotenstve, ale o žúroch, na ktorých nepiješ. Vždy som bola dobrá spolužúrovníčka, ale naraz som sa ocitala v úplne nových galaxiách.

Nepiť alkohol na žúre je neprípustné. Aspoň v spoločnosti, kde sa pohybujem z času na čas ja, a nie, nie sú to „tí umelci“.  Nikdy som si neuvedomila, že nedať si pohár vína môže byť také náročné. Ak človek povie: „Nebudem piť, dík“, je okamžite zavalený pohárikmi zo všetkých strán. Argument: Som autom? „Necháš tu, platím taxík“, a už pekne v objatí, opojený vínnym dychom vinného kamaráta, odchádzaš k baru. Tieto a podobné argumenty sú však úplne zbytočné.

Po tom, ako som si počas niekoľkých večierkov uvedomila, že som medzi ľuďmi v tranze z predvianočného vyčerpania, radosti a alkoholu úplne stratená, začala som si robiť malý prieskum: „Nepijem. Mám problémy s alkoholom, musela som prestať,“ hovorila som smutne. Dostalo sa mi reakcií v zmysle: „Všetci

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie