Denník N

Sarriho metódy nefungujú a hrozí mu odvolanie. Tréner však nie je jediným problémom Chelsea

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Začiatok tejto sezóny novému manažérovi londýnskej Chelsea Mauriziovi Sarrimu vyšiel. Napriek kratšej letnej príprave kvôli svetovému šampionátu v Rusku sa bývalému trénerovi Neapola podarilo podstatne zmeniť taktiku aj výsledky.

Chelsea bola v tabuľke tretia, belgický krídelník Eden Hazard mal vynikajúcu formu a vyzeralo to tak, že tím by mohol po dvoch rokoch opäť bojovať o majstrovský titul.

Počas zimy však prišla veľká kríza, ktorá v posledných dňoch vrcholí. Na konci januára Chelsea prehrala 0:4 na pôde Bournemouthu, o necelé dva týždne podľahla Manchestru City 0:6 a v pondelok aj v FA Cup-e s Manchestrom United (0:2). Zdá sa, že Sarriho koniec sa blíži.

„Fu*k Sarri-ball!“ (J*bať Sarri-ball!) skandovali fanúšikovia Chelsea, ktorí cestovali na posledný ligový zápas do Manchestru, iba šesť dní predtým, ako Chelsea nastúpi vo finále Ligového pohára znova proti Manchestru City.

Sarri už dávnejšie novinárom povedal: „História tohto klubu je trochu zvláštna. V sezóne 2014/2015 získal 87 bodov, ale o rok neskôr s tým istým trénerom aj kádrom iba 50 bodov. Potom zase 93 bodov a minulú sezónu iba 70. Ak by išlo o rozdiel piatich bodov, príčinou môže byť menej šťastia, ale toto je omnoho viac. Čísla nám niečo hovoria. Neviem, či ide o prístup, lebo hráči väčšinou trénujú dobre, čiže v tomto by som to nevidel. Možno sa to týka iba psychiky, ale stále musím pochopiť prečo“.

Hráči Chelsea v posledných sezónach často striedali vynikajúce obdobia s horšími. V klube chýba stabilita – tréneri sa menia príliš často, hráči boli najmä po odchode Josého Mourinha psychicky vyčerpaní, a s krízou si nedokázal poradiť ani Talian Antonio Conte, známy ako jeden z najlepších motivátorov vo futbale.

Nevieš, čo robíš

Po letnom príchode Sarriho na Stamford Bridge sa opakovalo, že nový manažér potrebuje čas a aspoň dva roky, aby dokázal naplno presadiť vlastný systém a prispôsobiť si káder svojim požiadavkám.

Doteraz však mal možnosť priviesť iba dvoch hotových hráčov, ktorých poznal z Neapola

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie