Denník N

Únos aj Ostrým nožom boli psychicky i fyzicky náročné, hovorí herec Dávid Hartl

Foto N - Pavel Bielik
Foto N – Pavel Bielik

Ak si niekto myslí, že film bol vytvorený na objednávku, mal by ísť do kina. Hovorí mladý herec, ktorý stvárnil úlohu zavraždeného študenta.

Dohodnúť sa s ním na rozhovore je dosť náročné. Stretli sme sa pätnásť minút po skončení hry Tri prasiatka v bratislavskom Divadle P. O. Hviezdoslava. „Hrám paradoxne to najhlúpejšie, ktoré si postaví domček z plachty,“ smeje sa DÁVID HARTL. V hrách určených pre mladé publikum účinkuje pravidelne, momentálne ho však môžete vidieť v kinách v úplne inej polohe vo filmoch Trhlina a Ostrým nožom, kde má postavu zavraždeného študenta.

Pred pár dňami ste mali premiéru predstavenia Tajný denník Adriana Mola podľa svetového knižného bestselleru Sue Townsendovej. Vo vašom repertoári je pomerne veľa titulov zameraných na detského diváka.

Zaujať 15-ročného pubertiaka je naozaj náročné. Je totiž extrémne kritický a pravdovravný. Ak sa mu niečo nepáči, dá vám to jasne a nahlas najavo už počas predstavenia. V prvých minútach preto z času na čas počúvame bučanie alebo ostentatívne zívanie. V určitej fáze sa to však s ich pozornosťou zlomí, začnú na dej adekvátne reagovať a nakoniec s nami zostávajú až do konca.

Je len málo slovenských hercov, ktorí majú pravidelný angažmán už od osemnástich rokov. Máte množstvo predstavení v rôznych divadlách. Nehrozí vám pri takomto tempe vyhorenie?

Aktuálne mám osemnásť predstavení, čo je v mojom doterajšom hereckom živote zrejme najviac. Uvažujem, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rozhovory

Kultúra

Teraz najčítanejšie