Denník N

Škrtel, Hubočan a Nemec ukončili reprezentačnú kariéru

Martin Škrtel. Foto - TASR
Martin Škrtel. Foto – TASR

Martin Škrtel, Adam Nemec a Tomáš Hubočan už nie sú slovenskými futbalovými reprezentantmi. Oznámenie o ich konci prišlo mesiac pred začiatkom kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2020. Slováci hrajú doma proti Maďarsku a vo Walese.

Škrtel má 34 rokov a v posledných rokoch bol kapitánom mužstva, Hubočan aj Nemec majú 33 rokov. Škrtel odohral za reprezentáciu 103 zápasov, Hubočan 64 a Nemec 42. Marek Hamšík (31) po svojom prestupe do Číny minulý týždeň avizoval, že naďalej bude reprezentovať.

Nemec momentálne pôsobí v cyperskom Pafose a tréner reprezentácie Pavel Hapal chce do zostavy zapracovávať 24-ročného Adama Zreľáka. Hubočan (Olympique Marseille) má na ľavom kraji obrany konkurenciu v Dávidovi Hanckovi či Róbertovi Mazáňovi.

„Moje rozhodnutie skončiť v reprezentácii sa nerodilo ľahko, dôkladne som zvážil všetky pre a proti a dospel som k názoru, že práve teraz je čas skončiť. Som presvedčený, že nasledujúcu kvalifikáciu by som už nedokončil a preto by nebolo správne ani fér, ak by som odohral dva-tri zápasy a potom ukončil svoje pôsobenie v repre,“ uviedol Škrtel pre oficiálny web futbalového zväzu.

Škrtel povedal, že svoj odchod zvažoval už po odstúpení Jána Kozáka z postu hlavného trénera na jeseň minulého roka. Nový tréner Pavel Hapal ho však

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbalové Euro

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie