Denník N

Tohtoročné Oscary – hotová kultúra smrti

Rozhodnutie zvoliť za najlepší film Green Book je prekvapením, ale má to logiku.

Liberálna multi-kulti-gender propaganda, onálepkoval by tohtoročné Oscary otec Marián Kuffa. Biely muž je menšinou vo vlastnej krajine – mohol by sa posťažovať volič Trumpa, keby sa mal rozhodovať pre najlepší film.

Tento rok si nemal príliš z čoho vyberať. V súťaži sa stretli historicky prvý blockbuster s farebným superhrdinom (Black Panther), komédia, čo robí bláznov z rasistov (BlackKklansman), alebo výjavy zo života indiánskej slúžky z Mexika zmietaného triednymi nepokojmi 70. rokov (Roma).

V životopisoch ste si mohli vybrať medzi zhýralým queer spevákom (Bohemian Rhapsody) a Dickom Cheneym (Vice), čo vyzerá nádejne len do chvíle, kým konzervatívny divák nezistí, že film republikánskeho politika zosmiešňuje z ľavicových pozícií.

Okrem toho Christian Bale povedal, že pri vcítení sa do Cheneyho mu pomáhal satan. Chcel byť vtipný, ale to sú veci, o ktorých sa nežartuje.

Potom je tu Favoritka. Príbeh britskej kráľovnej z 18. storočia, keď spoločnosť nechyrovala o politike identít, genderových stereotypoch a podobných pseudoproblémoch. Akurát, že hrdinkami sú tri lesby, ktoré robia úchylnosti.

Kultúra smrti ako vyšitá.

Dojímavá road movie

Ešte pred pár rokmi sa zdalo, že hollywoodska akadémia urobí všetko pre to, aby zvýšila klesajúcu televíznu sledovanosť ceremoniálu. K tomu patrila aj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Oscary

Kultúra

Teraz najčítanejšie