Denník N

Smer oslavoval MDŽ. Vyzeráš ako Jánošík, hovoril Fico Šefčovičovi (+ video)

Koláž N, Foto N - Ján Krošlák
Koláž N, Foto N – Ján Krošlák

Robert Fico nechcel Marošovi Šefčovičovi komplikovať pozíciu pri kandidatúre na prezidenta a absolútne sa vyhol politike.

Predseda Smeru Robert Fico si nemohol priať nič lepšie, ako je Medzinárodný deň žien.

V čase, keď NAKA vyšetruje podozrenie z vydierania prezidenta Andreja Kisku, keď čelí podozreniu z telefonického rozhovoru s Antoninom Vadalom, keď zablokoval voľbu ústavných sudcov a keď sa na Smer valia plné námestia protestujúcich, rozpráva ženám príhody zo života na straníckych oslavách MDŽ, vtipkuje a tvári sa, že sa nič nedeje. A to všetko s istým úspechom.

Do Brezna zvážali až z Lučenca

Stoličky v hokejovej hale v Brezne boli plné do posledného miesta. Približne 600 prevažne žien v strednom a staršom veku sa usadilo už pol hodinu pred smeráckymi oslavami MDŽ. Veľa z nich priviezli organizátori autobusmi zo Zvolena, z Detvy či Lučenca. Na parkovisku ich stálo sedem.

Robert Fico čakal v zákulisí na svoju chvíľu, a tak Maroš Šefčovič s manželkou chodili pomedzi ľudí, rozprávali sa s nimi, fotili a usmievali sa. O piatej popoludní to prišlo. Znelka, svetlá, červené kvety na plátne a žoviálny Robert Fico na pódiu oznamoval ľuďom, že kdesi po ceste stratili moderátora, a tak bude improvizovať.

Fico hneď na úvod daroval jednej zo žien symbolickú kyticu a ostatným tradičný sociálny balíček. Slovensku sa darí, a preto materskú mamičkám predĺžia na celý rok, prváci dostanú každý po sto eur štartovné a minimálna mzda stúpne na 600 eur.

Šefčovič povzbudzuje jedením orieškov

Na pódium pozval Juraja Blanára a podpredsedu „európskej vlády“ Šefčoviča s manželkou. „Maroš, ty vyzeráš jak taký Jánošík. Krásny úsmev, veľké telo, namakaný si celý. Napriek tomu máme všetci pocit, že si doma pod papučou,“ snažil sa o humorný vstup Fico, ale dočkal sa len plachého smiechu.

Predseda Smeru sa to pokúsil vylepšiť vtipom

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Maroš Šefčovič

Robert Fico

Slovensko

Teraz najčítanejšie