Denník N

Čaputová je zrazu favoritkou volieb, ale jej víťazstvo už v prvom kole je málo pravdepodobné

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Prezidentský kandidát Štefan Harabin by mal po vzdaní sa Roberta Mistríka obsadiť v predvolebných prieskumoch tretie miesto za Šefčovičom. Jeho šance na postup do druhého kola sú po odstúpení Mistríka nižšie, ale nie žiadne.

Jej popularita prudko stúpla – až tak, že kvôli jednému prieskumu odstúpil nedávny favorit prezidentských volieb Robert Mistrík. Môže Zuzana Čaputová vyhrať prezidentské voľby? A môže sa tak stať už v prvom kole?

Odpoveď na prvú otázku je jasná: Áno, a má väčšie šance ako jej nový hlavný súper Maroš Šefčovič. Hoci nevieme, ako dopadol prieskum, po ktorom sa Mistrík rozhodol odstúpiť, je jasné, že ho v ňom Čaputová musela predbehnúť s veľkým náskokom – možno až dvojciferným. Inak by si zrejme počkal na ďalšie sondáže, ktoré mali v stredu a v piatok zverejniť agentúry AKO a Focus.

V prvom kole aj 30 percent

Zuzana Čaputová by sa podľa šéfa agentúry Focus Martina Slosiarika mohla stať jasnou favoritkou prvého kola a po vzdaní sa Mistríka v jej prospech by mohla dokonca dosiahnuť výsledok, ktorý sa začína číslovkou tri

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Maroš Šefčovič

Prezidentské voľby 2019

Štefan Harabin

Zuzana Čaputová

Slovensko

Teraz najčítanejšie