Denník N

Ak Danko hovorí: neverte prieskumom, on hlavne nechce, aby ste išli voliť

Šéf parlamentu Andrej Danko z SNS. Foto N – Tomáš Benedikovič
Šéf parlamentu Andrej Danko z SNS. Foto N – Tomáš Benedikovič

Danko dobre vie, že aj pre jeho vlastnú politickú budúcnosť je lepšie, aby prezidentom bol Šefčovič a nie Čaputová.

Od zajtrajška až do konca druhého kola volieb hlavy štátu voliči neuvidia žiadne seriózne výsledky prieskumov volebných preferencií. Teda aspoň nie legálne. Zabráni im v tom nezmyselné moratórium, ktoré svojho času Smer presadil najmä preto, aby voličov demokratických strán pripravil o motiváciu ísť k voľbám. Prieskumy mohli mnohých presvedčiť, že účasť má zmysel, že ich strany môžu vo voľbách uspieť a že je možné Smer od moci odstaviť.

Z rovnakého dôvodu sa dnes na poslednú chvíľu snaží Andrej Danko spochybniť posledné seriózne prieskumy, ktoré ukazujú reálnu šancu Zuzany Čaputovej voľby vyhrať.

Ak hovorí, že je v úžase, lebo „PR a mediálne silné agentúry dnes dokážu z neznámej dievčiny urobiť prezidentku Slovenskej republiky“, nie je to len obvyklé dankovské fňukanie nad tým, ako je všetko komplot a aký je voči nemu osobne svet nespravodlivý.

A nie je to len zakryté spochybňovanie Čaputovej spôsobilosti iba na základe toho, že je to žena a navyše ešte mladá (v skutočnosti o rok staršia ako Danko a na rozdiel od neho naozajstná právnička).

Je to aj snaha vpašovať voličom do podvedomia, že Čaputová je len

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Danko

Prezidentské voľby 2019

Komentáre

Teraz najčítanejšie