Denník N

Pellegrini útočí na Čaputovú cez skúsenosti, Fico hovorí o „normálnej orientácii“, Danko ju nazval dievčinou

Premiér Peter Pellegrini, prezidentka Zuzana Čaputová a predseda Smeru Robert Fico. Foto – N
Premiér Peter Pellegrini, prezidentka Zuzana Čaputová a predseda Smeru Robert Fico. Foto – N

Premiér, predsedovia Smeru a SNS a aj ich poslanci sa natvrdo pustili do Zuzany Čaputovej. Pellegrini tiež očisťuje meno Imreczeho, možného ministra financií.

Už o pár dní uplynie rok, odkedy v premiérskom kresle nesedí predseda Smeru Robert Fico, ale dovtedy vicepremiér a „digitálny líder“ Peter Pellegrini.

Prvý rok vo funkcii si prišiel Pellegrini zrekapitulovať do TA3 – opakovane sa zastal predsedu Fica, útočil na prezidenta Andreja Kisku, očisťoval meno kandidáta na ministra financií Františka Imreczeho a vysvetľoval, prečo ho často nevolajú na koaličné rady, kde rokujú najmä predsedovia Smeru, SNS a Mosta-Híd.

A pridal sa k predsedom Smeru a SNS a ich poslancom v útokoch na prezidentskú kandidátku Zuzanu Čaputovú – v týždni, keď Čaputová v prieskumoch po odstúpení Roberta Mistríka vyrástla až k päťdesiatim percentám.

Pellegrini: Náš kandidát môže v prvý deň letieť na samit

O prezidentských kandidátoch hovoril Pellegrini opatrnejšie ako v posledných dňoch napríklad Robert Fico a Andrej Danko, predsa sa však pustil do Zuzany Čaputovej. Hoci nepovedal jej meno po poznámkach moderátora, že by nemali menovať, bolo jasné, o kom hovorí.

Premiér hovoril, že Maroš Šefčovič by bol lepší kandidát na prezidenta ako Čaputová. „Pri voľbe sa zamyslime, či chceme niekomu umožniť, aby sa päť rokov učil, ako byť prezident.“ Podľa Pellegriniho „už sme poslali do paláca niekoho, kto nemal skúsenosť s politikou“.

Pellegrini povedal, že možno je niekto „sympatický, vie rozprávať a mal malú skúsenosť v občianskej aktivite“, ale „náš kandidát môže v prvý deň letieť špeciálom na samit“.

Robert Fico ešte vo štvrtok nazval Čaputovú kandidátkou, ktorá podporuje „homosexuálne šialenstvá“.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Peter Pellegrini

Prezidentské voľby 2019

Slovensko

Teraz najčítanejšie