Denník N

Harabin k sebe vábi SNS. Zelník ho chce voliť, Hrnko vraví, že nie je iný ako Zelník

Štefan Harabin a podpredseda SNS Anton Hrnko na spomienke ku Dňu obrancov vlasti na Slavíne 22. februára. Foto - facebookový účet Antona Hrnka
Štefan Harabin a podpredseda SNS Anton Hrnko na spomienke ku Dňu obrancov vlasti na Slavíne 22. februára. Foto – facebookový účet Antona Hrnka

Štefana Harabina by v tejto chvíli volil napríklad poslanec Štefan Zelník, naznačuje to aj Anton Hrnko. Jaroslav Paška vidí pronárodných kandidátov oveľa viac.

Sú necelé dva týždne pred prezidentskými voľbami a parlamentné strany sa už viac-menej jasne vyjadrili, ktorého z kandidátov podporujú. Až na jednu výnimku, a tou je Dankova Slovenská národná strana.

Predseda Andrej Danko však vo svojom piatkovom videu jasne povedal, že by prezidentkou nemala byť Zuzana Čaputová.

„Mediálne silné agentúry dnes dokážu urobiť z neznámej dievčiny prezidentku, ale prezidentom tejto krajiny by mal byť človek, ktorý má oveľa hlbšie ukotvenie v národných, kresťanských a sociálnych hodnotách,“ vyhlásil predseda SNS vo videu.

Hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová spresnila, že strana dala pred prvým kolom voličom voľnú ruku. Danka podľa nej jeden z kandidátov žiadal o podporu, strana mu ju ale nedala, „pretože pre SNS sú priorita parlamentné voľby 2020“. Kto to bol, nepovedala.

Video: Štefan Harabin oslovuje voličov SNS

https://www.youtube.com/watch?v=XnCpJxN7hDc

Zelník: Za mňa Harabin, Hrnko: Nie som iný

Minulý týždeň priaznivcov SNS so žiadosťou o podporu priamo oslovil Štefan Harabin. „Slovenská národná strana do prezidentského súboja nepostavila žiadneho kandidáta. Oceňujem tento štátnický krok od jej predsedu Andreja Danka,“ hovorí Harabin vo videu na Youtube.

„Som presvedčený, že moje hodnoty sú aj hodnotami SNS. Chceme ubezpečiť voličov a sympatizantov strany SNS, že týmto hodnotám som verný celý svoj život, aj naďalej budem. Budem mať na pamäti vašu podporu, budem si vážiť každý váš hlas.“

Harabinova výzva nemusí zostať bez odozvy. Poslanec a podpredseda SNS Štefan Zelník hovorí, že ak by voľby boli teraz, pravdepodobne by si vybral práve sudcu Najvyššieho súdu.

„Zatiaľ som rozhodnutý pre pána Harabina, lebo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Prezidentské voľby 2019

SNS

Štefan Harabin

Slovensko

Teraz najčítanejšie