Denník N

Jeho mama verí, že očkovanie spôsobuje autizmus, tak sa nechal očkovať napriek jej zákazu

Vakcíny zachraňujú životy. Ilustračné foto - Flickr.com/Johnny Silvercloud
Vakcíny zachraňujú životy. Ilustračné foto – Flickr.com/Johnny Silvercloud

Moji rodičia sú trochu hlúpi a neveria očkovaniu, napísal Ethan na sociálnej sieti. Jeho prípad zaujal celú Ameriku a skončil sa až pred kongresom.

Píše Alex Horton, článok zverejňujeme so súhlasom The Washington Post

Ethan Lindenberger, tínedžer znechutený rokmi hádok s matkou pre jej antivakcinačné postoje, sa v novembri na sociálnej sieti Reddit zdôveril so svojím plánom na rebéliu.

„Moji rodičia sú trochu hlúpi a neveria očkovaniu. Teraz už mám 18, kam mám ísť, keď sa chcem nechať zaočkovať? A môžem sa nechať očkovať v tomto veku?“ napísal Ethan.

Mladík z Ohia si od diskutérov pýtal radu, ako sa dostať k vakcíne proti infekčným chorobám. Ako osemnásťročný už bol na to podľa vlastných slov dosť starý. Chcel sa dať jednoducho zaočkovať a nevedel ako.

„Moji rodičia si myslia, že vakcíny sú súčasťou akéhosi vládneho sprisahania,“ písal ďalej Lindenberger na Reddite. „Keďže som pre ich presvedčenie nebol nikdy zaočkovaný, len Boh vie, ako to, že som ešte stále nažive.“

Keďže antivakcinačné hnutie metastázuje a mení sa na nebezpečnú hrozbu, mnohí tínedžeri, ktorí sú na internete ako doma, sa pustili na vlastnú päsť do overovania faktov. Chcú poukázať na nezmyselnosť rozhodnutia svojich rodičov a hľadajú, aké majú možnosti.

Ethan Lindenberger, ktorého príbeh zaujal širokú americkú verejnosť, v utorok dokonca vystúpil v kongrese. „Chcem sa s vami podeliť o môj príbeh, rozprávať o 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Cesta k zdraviu

Povinné očkovanie

Svet, Zdravie

Teraz najčítanejšie