Denník N

Slovan za fanúšikov zrejme dostane pokutu. Tréner Trnavy o rasizme: Úbohé

Foto N – Peter Kováč
Foto N – Peter Kováč

Podcasty nájdete na Apple podcasty – Spotify – Podbean – Amazon Alexa – RSS.

O tom, či Slovan Bratislava dostane trest za správanie časti svojich fanúšikov počas nedeľňajšieho ligového zápasu proti Spartaku Trnava, sa rozhodne na štvrtkovom zasadnutí Disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Posudzovať by mala rasistické prejavy, ktoré vyšli z tej časti štadióna, v ktorej sa sústredili členovia domáceho fanklubu.

Futbalový zväz poslal na vypredaný otvárací zápas na novom štadióne najskúsenejšieho delegáta, Františka Košičára. „Predpokladám, že mu to (rasistické pokriky, pozn.) neušlo,“ povedal predseda disciplinárky Miroslav Vlk. Avizuje, že Slovan môže očakávať trest, no zatvorenie štadióna na domáci zápas nepredpokladá.

Domáci priaznivci počas prvého polčasu spievali chorál s textom „Trnava sú poľskí židi“ a počas druhého polčasu napodobňovali opičie zvuky, keď bol pri lopte trnavský hráč tmavej pleti Myenty Abena zo Surinamu.

„Ak sa dokáže vina, klub bude potrestaný za svojich fanúšikov, pretože je za nich zodpovedný. Tresty môžu byť všelijaké,“ povedal. Ide napríklad o pokutu, zákaz vycestovať na vonkajší zápas či domáci zápas bez divákov.

Slovan bol na jeseň v podmienke za predošlé správanie svojich priaznivcov, no tá už uplynula. „V hre je síce aj zatvorenie štadióna na jeden zápas, no vidíme to skôr na pokutu,“ dodal.

Na zápase boli premiér Peter Pellegrini, ministerka vnútra Denisa Saková či bývalý prezident Ivan Gašparovič. Pellegrini ani Saková zatiaľ nereagovali na otázky Denníka N na to, čo si myslia o správaní fanúšikov. Na otázky nereagoval ani Slovan.

NAKA takticky mlčí

Národná kriminálna agentúra (NAKA) tvrdí, že z taktických dôvodov

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Národný futbalový štadión

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie