Denník N

Gašpar vypovedal o lustrácii Kuciaka, vyšetrovateľa zavádzal

Tibor Gašpar
Tibor Gašpar

NAKA lustrovala asi dvadsať novinárov aj pri kauze Filipa Rybaniča a vynášanie bankového tajomstva. Gašparovi to poslúžilo ako obhajoba na výsluchu vo veci vraždy Jána Kuciaka. Dátumy mu nesedia.

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar v pondelok vypovedal na NAKA v súvislosti s tým, že dal na jeseň 2017 pokyn bývalému riaditeľovi finančného spravodajstva Pavlovi Vorobjovovi, aby novinára Jána Kuciaka pred vraždou lustroval.

Gašpar sa na výsluchu obhajoval inou lustráciou novinárov, ktorá súvisela s únikom bankového tajomstva a kde je prvostupňovo odsúdený asistent poslanca SaS Filip Rybanič. Kuciaka však Vorobjov lustroval dávno potom, ako vo veci Rybaniča podala polícia návrh na podanie obžaloby a políciu tak úmyselne zavádzal.

„Od policajta Vorobjova viem, že lustráciu novinára Kuciaka mal vykonať Vorobjov na základe dožiadania vyšetrovateľa Národnej jednotky finančnej polície, ktorú vedie pán Slobodník, v kauze Rybanič, kde boli robené analýzy viac než dvadsiatim novinárom. Toto je podľa mňa aj dôvod, prečo pán Vorobjov tvrdením voči mojej osobe chcel odpútať pozornosť, respektíve vyhnúť sa medializácii tej mnohopočetnej lustrácie novinárov v réžii Národnej jednotky finančnej polície,“ vyhlásil Gašpar pre konšpiračný web Hlavné správy, s ktorým exkluzívne komunikuje.

Pri tejto obhajobe však Gašparovi nesedia dátumy. 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie