Denník N

Chrapúni

Autor je bývalý minister zahraničia

Veľa sa diskutuje o tom, či žena môže byť vo funkcii prezidenta, alebo nie. Niektorí tvrdia, že Slovensko je príliš katolícke na takýto „experiment“, iní zase, že netreba rozlišovať medzi mužom a ženou.

Ja si myslím, že rozlišovať treba a priznajme si, že objektívne to nie je jedno, lebo medzi mužom a ženou isté rozdiely naozaj sú. Ja dokonca zastávam názor, že rozhodne dozrel čas, aby v tejto funkcii bola žena a že je to pre našu krajinu tá najlepšia alternatíva. Donúti to politikov, aby sa správali slušnejšie. Žiaľ, neplatí to pre členov Smeru a SNS.

„Socialista“ Blanár pootvoril smerácku žumpu a arogantnými, primitívnymi a nepravdivými invektívami napadol pani Čaputovú. Chápem, že Smer má svojho Jánošíka – aby som citoval Bašternákovho podnájomníka – a je teda logické, že „osobnosti“ Smeru budú svojho Jánošíka podporovať. Veď zbojnícku družinu už dvanásť rokov majú a JUDr. zbojnícky kapitán Tomtom je v zásade ich blízkym spolupáchateľom. Jánošík vraj bohatým bral a chudobným dával, ale títo zbojníci berú chudobným a dávajú bohatým. No dobre, veď nikto nie je dokonalý.

Niektorí kariérni diplomati tvrdia, že smerácky Jánošík je slušný človek. Osobne si nemyslím, že slušný človek by prijal nomináciu od zločineckej organizácie, ale na druhej strane niektorí kariérni diplomati sú nepochybne viac kariérni ako diplomati.

Naivne som si však myslel, že blanáristi zachovajú aspoň základné pravidlá slušnosti voči dáme. Nesklamali ani tentoraz, chrapúnstvo je už súčasťou DNA „našich ľudí“. Aj veľký mysliteľ, žiak prof. Ing. Slotu, sa blysol bystrou úvahou, že „z neznámej dievčiny je prezidentka“. Nuž, milý judrkapitán, život je najlepší režisér a prináša často nečakané rozuzlenia. Z neznámej dievčiny sa môže stať vynikajúca prezidentka a z neznámeho mládenca katastrofálny predseda Národnej rady.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Komentáre

Teraz najčítanejšie