Denník N

Protesty spochybňujú ako Kiskovu kulisu aj preto, že nežiadali predčasné voľby (prezidentská anketa)

Foto N – Tomáš Benedikovič a TASR
Foto N – Tomáš Benedikovič a TASR

Jasne sa k protestom Za slušné Slovensko prihlásili len Zuzana Čaputová a František Mikloško. „Ak by politici nedopustili prerastanie štátu mafiou, táto vražda by sa nestala,“ vraví Čaputová.

Ani rok od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej protesty Za slušné Slovensko neoslabli, opäť do ulíc vyšli desaťtisíce ľudí. Boli medzi nimi aj niektorí prezidentskí kandidáti. Niektorí hovoria, že na začiatku sa pridali, potom však prestali chodiť a majú na to rôzne dôvody. Traja zo siedmich najsilnejších prezidentských kandidátov hovoria, že neboli na žiadnej z akcií Za slušné Slovensko.

Prezidentských kandidátov sa až do volieb pýtame otázky, ktoré majú odkryť ich názory a program. Pýtali sme sa ich už na sankcie proti Rusku, Kotlebu, dôchodkový strop či na obvinenie vyslovené Andrejom Kiskom, že ho Robert Fico vydieral, a aj na to, či by poverili Fica zostavením vlády, keby jeho Smer vyhral parlamentné voľby. Kandidátov sme požiadali, aby odpovedali jasné Áno/Nie tam, kde je to možné, a dali sme im možnosť doplniť odpoveď o pár vysvetľujúcich viet.

Tentokrát otázka znela: Zúčastnili ste sa protestov Za slušné Slovensko? Ako ich hodnotíte?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Prezidentské voľby 2019

Slovensko

Teraz najčítanejšie