Denník N

Bugárovi hrozí prepadák, dvojjazyčné nápisy ani južná diaľnica nezaberajú

Béla Bugár už vie, že prezidentom nebude. Foto N - Tomáš Benedikovič
Béla Bugár už vie, že prezidentom nebude. Foto N – Tomáš Benedikovič

Béla Bugár vie, že má problém. Chce sa vo voľbách ukázať ako najsilnejší predstaviteľ slovenských Maďarov, no môže skončiť horšie než už takmer zabudnutý Gyula Bárdos z SMK v roku 2014.

Novembrový míting v Galante mal jednoduchý názov: Prečo? Miért? Béla Bugár prišiel záujemcom vysvetliť, prečo by práve jeho mali voliť za prezidenta.

Odkaz je jasný: Bugár a jeho Most-Híd dokázali pre slovenských Maďarov vybaviť to, čo nikto pred nimi. „V tejto koalícii sme dosiahli viac než v predchádzajúcich troch koalíciách dohromady,“ rozpráva asi štyridsiatke poslucháčov.

Dôjde aj na opakovanie frázy, že súčasná koalícia Smer-SNS-Most-Híd nemá alternatívu. „Ak sa pozerám na záujem krajiny, nemohli sme po vražde vystúpiť z koalície, lebo predčasné voľby by priniesli destabilizáciu,“ vysvetľuje Bugár.

Od jesene do jari je dlhý čas

Vlani na jeseň to ešte vyzeralo pre Bugára dobre. Rezort dopravy pod vedením Mosta-Híd funguje ako neoficiálne ministerstvo pre rozvoj južného Slovenska, v novembrovom prieskume Focusu skončil Bugár medzi prezidentskými kandidátmi štvrtý so ziskom slušných deviatich percent.

O necelé štyri mesiace neskôr už situácia vyzerá úplne inak. Bugára nemohlo potešiť, keď videl

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Béla Bugár

Prezidentské voľby 2019

Slovensko

Teraz najčítanejšie