Denník N

Bolo to ako v psychologickom trileri, hovorí žena, ktorá žila s manipulátorom

Ilustračné foto - Flickr.com/Thee Erin
Ilustračné foto – Flickr.com/Thee Erin

Z milého doberania sa postupne stalo nechutné ponižovanie. Začínali sme pri rozkošnej buchtičke, skončili sme pri odpornej tučnej krave, na ktorú by normálny chlap určite nevyliezol, spomína po rokoch Edita.

Edita na Marcelovi obdivovala veľa vecí. Bol uvoľnený, žoviálny a takmer vždy sarkastický. Niekdy to bolo na hrane, ale ľudia brali jeho drsné poznámky o svojich nedostatkoch a chybách v úsudku s pochopením a ešte sa aj smiali. Marcel bol jednoducho lev salónov. Predurčoval ho na to výzor, povaha a ľudí priťahovalo aj to, že bol úspešný a známy aj širšej verejnosti.

Edita bola tiež úspešná, ale v oblasti, o ktorú sa väčšina ľudí nezaujíma a o ktorej sa nedá len tak bez hlbšieho pochopenia konverzovať pri poháriku. Venovala sa vede, pracovala na veľmi špecifickom projekte v malom tíme a o svojej práci príliš nerozprávala, lebo nevedela v jednoduchých vetách vysvetliť, o čo vlastne ide. Nemala ani Marcelov dar okoreniť debatu bonmotom, na ktorom sa všetci lámali od smiechu.

Napriek tomu tvorili pár a po zhruba piatich rokoch randenia sa zosobášili. Obaja vtedy mali krátko po tridsiatke.

Chápte ju, je vedkyňa

Marcel rád rozprával historky. Najlepšie z ich spoločného života. Editu v nich vykresľoval ako milú, ale popletenú, roztržitú vedkyňu, ktorá má mozog poskladaný inak ako ostatní, a tak vyrába v bežnom živote trapasy a je nepraktická.

Jeho obľúbeným príbehom bolo, ako im

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vzťahy

Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie