Denník N

Rusi poslali Slovensku protestnú nótu pre článok štátneho tajomníka Ondrejcsáka v SME

Štátny tajomník za Most-Híd Róbert Ondrejcsák sa na ministerstve obrany pravidelne dostáva do sporov s nominantmi SNS. Foto - TASR
Štátny tajomník za Most-Híd Róbert Ondrejcsák sa na ministerstve obrany pravidelne dostáva do sporov s nominantmi SNS. Foto – TASR

Ruské veľvyslanectvo k Ondrejcsákovi napísalo, že „kým je takýto úradník vo vedení vojenského rezortu, slovenská verejnosť sa skutočne nemôže cítiť bezpečne“.

Slovenské ministerstvo zahraničných vecí dostalo protestnú nótu z ruského veľvyslanectva. Na svojej stránke na Facebooku to oznámil rezort ministra Miroslava Lajčáka.

Dôvodom je článok štátneho tajomníka ministerstva obrany Róberta Ondrejcsáka v SME z 26. februára, ktorý mal názov „Päť rokov od Krymu: vojna v Európe nie je tabu“.

Ruská ambasáda proti článku protestuje aj otvoreným listom a žiadosťou o odpoveď, ktorú zaslali šéfredaktorke Beate Balogovej. Okrem iného v ňom ambasáda použila formuláciu, že „kým je takýto úradník vo vedení vojenského rezortu, slovenská verejnosť sa skutočne nemôže cítiť bezpečne“.

Slovenský rezort

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko, Svet

Teraz najčítanejšie