Denník N

Blaha o Goldmanovej cene klame a zavádza

Ľuboš Blaha - zdroj Aktualita.sk

Cena pre Čaputovú oceňuje práve to, čo Blaha hlása – obranu proti globalizmu a nadvláde ekonomických záujmov.

Autor študuje na London School of Economics

Reagovať na každý status poslanca Blahu je zbytočné, nemožné a absurdné. No jeho posledné video o Goldmanovej cene, ktorú dostala Zuzana Čaputová v roku 2016, vzbudilo v médiách široký záujem pre značne antisemitský tón, s ktorým hovoril o zakladateľoch tohto ocenenia.

Blahovo video je pritom zaujímavé aj v inom aspekte, a to pre značnú mieru pokrytectva a klamstva, s ktorými prezentuje samotnú podstatu Goldmanovej ceny.

Zvykli sme si, že Blaha – poslanec a internetový trol Smeru, vznikol z Blahu – akademika kompilujúceho liberálnych filozofov a chodiaceho na bratislavský Pride. No snaha vykresliť Zuzanu Čaputovú ako stelesneného diabla, s ktorým by išla naša krajina do záhuby, cez cenu, ktorá oceňuje ľudí chrániacich životné prostredie na úkor odlišných záujmov, je už iný level.

Pre ilustráciu, laureátmi Goldmanovej ceny v rovnakom roku ako pani Čaputová boli aj ďalší piati aktivisti z ostatných svetových regiónov. Chcel by som sa venovať zvlášť trom z nich, nakoľko krásne ilustrujú podstatu toho, čo Goldmanova cena oceňuje.

Máxima Acuña je farmárka

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Smer

Komentáre

Teraz najčítanejšie