Denník N

Óda na Maroša Šefčoviča

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Kandidát Smeru nie je mentálne nastavený na vylievanie špiny z vedra, preto mu v tom musí sem tam vypomôcť šéf vlády.

Autor je politológ

Staré dobré pravidlo hovorí, že ak niekoho chceme kritizovať, mali by sme začať najskôr niečím pozitívnym. Takto vraj dotyčný znesie kritiku oveľa jednoduchšie a možno sa ešte aj vyhecuje k pozitívnym výsledkom. Čo však urobiť, ak chceme niekoho pochváliť? Trebárs prezidentského kandidáta. Určite by mala platiť opačná rovnica, a preto treba začať niečím kritickým. Aby mu náhodou nenatieklo do nosa.

Poďme teda vysloviť niekoľko pozitívnych myšlienok o kandidátovi na hlavu štátu. Pozor, o kandidátovi, nie kandidátke, ako by možno očakával bežný čitateľ tohto denníka. Zuzanu Čaputovú teraz vymažme z nášho uvažovania. Presne tak, ako to svojho času urobil jej tím v pochybnom januárovom „prieskume“ verejnej mienky, keď vymazal Roberta Mistríka (vtedy ešte lídra prieskumov bez úvodzoviek) z ponuky kandidátov.

Tento text ma byť teda ódou na Maroša Šefčoviča, ale skôr než ho pochválime, vyslovme aj niekoľko kritických slov.

Nemožno vylúčiť domnienku, že o Smere sa budú raz deti našich detí učiť ako o zločineckej organizácii. Presne tak, ako by sa to v súčasnosti mali učiť deti o komunistickej strane. Nájde sa však veľa ľudí, ktorí majú

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Maroš Šefčovič

Prezidentské voľby 2019

Komentáre

Teraz najčítanejšie