Denník N

Čo ešte musí spraviť? pýta sa Lukaku. Solskjær je stále len dočasným trénerom ManUtd

Solskjær po postupe cez PSG v Lige majstrom na jar 2019 s Ericom Cantonom (vľavo) a Alexom Fergusonom (uprostred). Foto - Twitter Manchestru United
Solskjær po postupe cez PSG v Lige majstrom na jar 2019 s Ericom Cantonom (vľavo) a Alexom Fergusonom (uprostred). Foto – Twitter Manchestru United

Keď pár dní pred Vianocami z Manchestru United vyhodili slávneho trénera Josého Mourinha, viacero hráčov si určite vydýchlo.

Pod Portugalčanom sa im nedarilo, tímu chýbal jasný systém a hlavne sa výsledkovo trápil. Nahradil ho Nór Ole Gunnar Solskjær, bývalý klubový útočník, ktorý v roku 1999 rozhodol proti Bayernu Mníchov finále Ligy majstrov.

Keďže s trénovaním ešte nemal veľké skúsenosti (iba krátke nevydarené pôsobenie v Cardiffe City či neskôr vedenie nórskeho tímu Molde), najali ho ako tzv. „caretakera“. Ide o trénera, ktorý bude tím krátkodobo viesť a neskôr ho nahradí niekto skúsenejší a úspešnejší.

Lenže pod Solskjærom sa herný prejav United omnoho zlepšil a Nór doteraz dokázal vyhrať štrnásť zo sedemnástich zápasov. Jeho tím sa v anglickej lige dostal na štvrtú priečku, aktuálne iba s trojbodovou stratou na tretí Tottenham Hotspur, a bude zrejme až do konca sezóny bojovať o miestenku v skupinovej fáze Ligy majstrov.

V tej v stredu United prekvapujúco vyhrali v odvete osemfinále s Parížom Saint-Germain 3:1 a zabezpečili si postup do ďalšej fázy, hoci doma prehrali 0:2. Po takom výsledku v prvom dueli sa to v histórii Ligy majstrov ešte nikomu nepodarilo.

Mourinha neohováral

„Čo ešte musí spraviť?“ pýtal sa belgický útočník Romelu Lukaku v rozhovore pre beIN Sports. Solskjærovi najskôr neverili, ale po veľkom víťazstve v Paríži sa stále viac hovorí, že si zaslúži dlhodobú zmluvu.

V Solskjærovom prípade si treba uvedomiť aj to,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie