Denník N

Tatranský developer a lovec divej zveri bude šéfovať Štátnym lesom TANAP-u, vyberali ľudia SNS

Rastislav Hutta na fotke zo svojho facebookového účtu, ktorý už uzavrel pre verejnosť.
Rastislav Hutta na fotke zo svojho facebookového účtu, ktorý už uzavrel pre verejnosť.

O výruboch v Tatrách bude rozhodovať Rastislav Hutta, ktorý má za sebou aj developerský projekt zábavného parku Tatralandia, ktorý neskôr kúpil holding Tatra Mountain Resorts Igora Rattaja. Ochranári varujú, že ide o nevyrúbanú časť Tatier. SaS žiada ministerku, aby konkurz zopakovala.

Novým riaditeľom Štátnych lesov Tatranského národného parku bude od polovice marca Rastislav Hutta. Informáciu ako prvé zverejnili Podtatranské noviny. Na druhý deň sa objavila aj Huttova fotografia s uloveným medveďom baribalom z Kanady, ktorú mal zavesenú na facebookovom profile. Profil je už nedostupný.

Rastislav Hutta je vyštudovaný lesník, developer, vášnivý poľovník a o niekoľko dní sa stane aj riaditeľom Štátnych lesov TANAP-u, ktoré spravujú pozemky národného parku, a teda rozhodujú aj o výrube lesov. Je to lesnícka štátna firma, obdoba štátnych Lesov SR iba pre Tatry. Nejde o Správu TANAP-u, teda ochranársku organizáciu národného parku, to je samostatná organizácia.

Rattajov kamarát

Rastislav Hutta je alebo v minulosti pôsobil v niekoľkých drevárskych firmách. Má za sebou developerský projekt celoročného zábavného parku Tatralandia. Neskôr ho kúpil holding Tatra Mountain Resorts, ktorého väčšinovým akcionárom a zároveň aj predsedom dozornej rady je Igor Rattaj.

Niektoré firmy, v ktorých Hutta podnikal, boli personálne prepojené s Igorom Rattajom a s jeho bratom Marekom alebo sprostredkovane cez iné osoby.

Osoba s menom Igor Rattaj označila Huttu na webovej stránke skiforum za priateľa. Išlo o diskusiu k jeho projektu lyžiarskeho strediska Šuľkovo (Skilandia) v Národnom parku Nízke Tatry.

„Pri všetkej úcte k Rasťovi Huttovi (autor nápadu a kamarát), ktorý vymyslel a postavil v správnom čase Tatralandiu (všetka mu česť)

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ochrana prírody

Slovensko

Teraz najčítanejšie