Denník N

Danko má v koalícii ďalší problém, odmieta audity ministerstiev

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Tím z hodnoty za peniaze sa už chystal na audity ministerstiev, ozvala sa však SNS.

SNS robí v koalícii ďalší problém. Najnovšie odmieta audity na ministerstvách, ktoré vedú nominanti SNS, a mali by ich robiť úradníci z ministerstiev, ktoré sú v súčasnosti zverené Smeru.

Úrad vlády zverejnil nedávno materiál, podľa ktorého majú organizačné a personálne audity na úradoch urobiť odborníci z tímov hodnoty za peniaze na ministerstve financií, ministerstve vnútra a z úradu vlády.

Najprv sa ozvalo ministerstvo školstva, ktoré vedie nominantka SNS Martina Lubyová. Povedalo, že s auditom zásadne nesúhlasí, a tvrdí, že ministerstvá si vedia audit „v dostatočnej kvalite“ spraviť aj s vlastnými analytikmi.

Lubyovej názor je však aj oficiálnym názorom celej SNS. „Stanovisko je aj stanoviskom SNS, keďže to nebolo prerokované koaličnou radou,“ odkázala Zuzana Škopcová, riaditeľka kancelárie predsedu SNS Andreja Danka.

Ďalší konflikt Danka a Kažimíra

Audity vo verejnej správe presadil odchádzajúci minister financií Peter Kažimír. Povedal, že si to u Pellegriniho vydobyl za dvojnásobné, desaťpercentné zvýšenie miezd štátnych a verejných zamestnancov. Kažimír aj Pellegrini sú podpredsedovia Smeru.

„Vyboxoval som si, že začíname so sériou personálnych auditov, čiže celá štátna správa, vybrané štátne podniky prejdú odbornými, ale aj procesnými auditmi,“ povedal Kažimír vlani v októbri.

Vysvetľoval, že

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie