Denník N

Vallových 100 dní: dopravné obmedzenia, zonácia lesov či nová mestská organizácia

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Bratislavský primátor urobil odpočet svojich prvých 100 dní v úrade a prvýkrát odpovedal na otázky Bratislavčanov.

„Stará mama mala zásadu, že môžeme byť chudobní, ale nie špinaví. Teraz chodíme po špinavej Bratislave, viem, že aj vy chodíte pešo, občas vás stretávam,“ hovorí bratislavskému primátorovi staršia pani a pýta sa, či by mesto nemohlo nejakým spôsobom zvýhodniť obyvateľov domov, ktorí sa o „svoje“ chodníky starajú.

„Bodaj by to tak mohlo byť,“ odpovedá Matúš Vallo a vysvetľuje, ako „chodníková novela“ zaťažuje hlavné mesto a ako chce do budúcnosti vyriešiť zimnú aj letnú údržbu mesta.

Pred takmer stovkou prítomných Bratislavčanov, ktorí s primátorom prišli diskutovať, Vallo priznáva, že zimná údržbu nebola túto zimu najlepšia: „Nezvládli sme to tak, ako sme si predstavovali,“ priznal Vallo.  Mnohé bratislavské chodníky boli počas tejto zimy zľadovatené, podľa magistrátu sú v meste stovky chodníkov, o ktorých sa nevie, kto sa podľa nových pravidiel má o ne postarať. Riešením bude komunálny podnik, ktorý chce magistrát postupne zriadiť.

O čistotu mesta sa chce Vallo zasadiť aj novou informačnou kampaňou, ktorú plánuje magistrát spustiť v máji. Má sa týkať najmä psičkárov.

Foto N – Tomáš Benedikovič

Vallo: Električka popred SND je možná

Tento týždeň uplynie novému bratislavskému primátorovi sto dní v úrade. O pravidelnom stretávaní sa s občanmi hovoril Vallo ešte v rámci predvolebnej kampane.

Utorok podvečer preto magistrát

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Matúš Vallo

Slovensko

Teraz najčítanejšie