Denník N

Pellegrini v televízii krátko pred moratóriom podporil Šefčoviča bez toho, aby ho menoval

Peter Pellegrini podporil Maroša Šefčoviča v kampani viackrát, aj spoločnými fotkami na Facebooku. Foto - FB Petra Pellegriniho
Peter Pellegrini podporil Maroša Šefčoviča v kampani viackrát, aj spoločnými fotkami na Facebooku. Foto – FB Petra Pellegriniho

Premiér povedal, že nie je čas na učenie sa a potrebné sú skúsenosti. Podobnou rétorikou už skôr kampaňoval za Šefčoviča.

Premiér Peter Pellegrini (Smer) niekoľko hodín pred začatím moratória pred sobotným prvým kolom prezidentských volieb predstúpil pred divákov verejnoprávnej RTVS. Ako jeden z trojice najvyšších ústavných činiteľov má na takýto krok právo.

Pellegrini v príhovore nemenoval žiadneho z prezidentských kandidátov, no z obsahu bolo jasné, koho chce vidieť v paláci.

Akcentoval najmä skúsenosti, proeurópsku orientáciu, ale aj tradičné hodnoty a to, aby sa prezident venoval sociálnym otázkam.

Premiérovo vystúpenie odvysielala aj TA3.

Video: Príhovor Petra Pellegriniho

Nie je čas na učenie sa

Pellegrini povedal, že prezident by mal byť rešpektovanou a prirodzenou autoritou, ktorá vie byť dôstojným partnerom vlády a parlamentu.

„Ak sa mu podarí z nadhľadu spájať politikov, odborníkov, tretí sektor i prirodzené komunity, môže byť významnou pomocou napríklad pri riešení sociálnych otázok,“ vyhlásil Pellegrini.

„Keď hovorím o

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Prezidentské voľby 2019

Slovensko

Teraz najčítanejšie