Denník N

Sľúbi a nesplní. Harabin nedal súhlas na zverejnenie záverov kontroly jeho péenky

Na prezentácii v Spišskej Novej Vsi. Foto N - Ján Krošlák
Na prezentácii v Spišskej Novej Vsi. Foto N – Ján Krošlák

Závery kontroly péenky prezidentského kandidáta ostávajú pred prvým kolom tajné, hoci sám Štefan Harabin sľuboval, že dá súhlas na ich zverejnenie. Trval na tom, že súhlas podpíše pred notárom. Vybavili sme ho a čakali. Márne.

Zhruba desať minút pred deviatou ráno prichádzam do jedného z bratislavských administratívnych centier. Sídli tam notárka, ktorá je ochotná overiť podpis Štefana Harabina.

Na overení pred notárom trval prezidentský kandidát, ktorý vie, že sa zaujímame o to, či vlani po operácii dodržiaval liečebný režim tak, ako to predpokladá zákon.

Jeho súhlas je potrebný pre Sociálnu poisťovňu. Len tak nám môže ukázať závery kontroly jeho minuloročnej péenky, počas ktorej už aktívne rozbehol svoju kampaň a stretával sa s voličmi.

Žiadne notárske overenie pritom v tomto prípade nebolo nutné. Stačilo, aby poslal sken vlastnoručne podpísaného súhlasu pre poisťovňu. Záležitosť, ktorú by so svojím štábom prezidentský kandidát vybavil za niekoľko minút.

Trval na notárovi

„Pripravte notára a dám pred ním súhlas,“ odkázal však bývalý predseda Najvyššieho súdu Harabin.

Bolo zrejmé, že v čase vrcholiacej kampane by mohlo byť problematické dodržať sľub, a preto som už v piatok Harabinovi pri osobnom stretnutí v Nitre pred jeho oslavou MDŽ vysvetľovala, že naozaj nie je nutné chodiť k notárovi. Stačí predsa poslať sken.

Harabin tomu však chcel dať „formu“. A tak

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Prezidentské voľby 2019

Štefan Harabin

Slovensko

Teraz najčítanejšie