Denník N

Sklamaný Bugár: Proti mne boli aj zahraničné médiá, časť našich voličov podporila Čaputovú

Béla Bugár už vie, že prezidentom nebude. Foto N - Tomáš Benedikovič
Béla Bugár už vie, že prezidentom nebude. Foto N – Tomáš Benedikovič

Predseda Mosta-Híd získa menej percent, než získal kandidát SMK pred piatimi rokmi. Béla Bugár pripustil, že mu mohla uškodiť aj účasť vo vládnej koalícii.

Béla Bugár (Most-Híd) absolvoval jednu z najťažších tlačoviek za posledné roky. Hoci je podpredsedom parlamentu a jedným z najznámejších politikov na Slovensku, v prezidentských voľbách získa menej ako 3,2 percenta hlasov.

Pred novinármi Bugár nedokázal skrývať, že utrpel porážku. „Výsledky jasne ukazujú, že nálada medzi voličmi je zrelá na zmenu,“ povedal.

V najbližších dňoch sa chce stretnúť s víťazkou prvého kola Zuzanou Čaputovou a rokovať s ňou o možnej podpore. Podľa Bugára je zjavné, že prezidentskú kandidátku, ktorá vyhrala prvé kolo volieb, volili aj viacerí voliči Mosta-Híd.

Túto skutočnosť nemôže ignorovať, preto naznačil, že by ani nedávalo veľký zmysel odporúčať im Maroša Šefčoviča. „Aj niektorí naši voliči uprednostnili pani Čaputovú. Nedá sa predpokladať, že aj keby sme im ponúkali niekoho iného, tak by ho uprednostnili,“ uviedol.

Výhovorka à la Fico

Béla Bugár bol po odstúpení Józsefa Menyhárta z SMK jediným kandidátom maďarskej národnosti, napriek tomu nezískal ani len toľko, čo v roku 2014 Gyula Bárdos. Dnes už napoly zabudnutého politika SMK vtedy volilo 5,1 percenta hlasov.

Kde vidí Bugár hlavné príčiny svojho neúspechu?

Podľa predsedu Mosta-Híd nie je možné súčasné voľby

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Béla Bugár

Prezidentské voľby 2019

Slovensko

Teraz najčítanejšie