Denník N

Nemožná misia Maroša Šefčoviča

Maroš Šefčovič. Foto N - Vladimír Šimíček
Maroš Šefčovič. Foto N – Vladimír Šimíček

Súper Zuzany Čaputovej nie je Tom Cruise, ktorý (za letu) preskočí z jednej stíhačky na druhú a ešte si pritom aj skontroluje účes.

Zdá sa, že ktosi sa tu ocitol v pasci. Na Slovensku môžete byť komunista aj katolík súčasne, to vám ešte významná časť okolia „zožerie“, pretože mnohí päťdesiatnici a starší zažili univerzitu oportunizmu takpovediac na vlastnej koži. Ale byť presvedčeným Európanom a tak trochu aj extrémistom, to už bude vyžadovať od Šefčoviča priam nadľudský výkon.

Nech počítame, ako počítame, vyzývateľ Čaputovej by o dva týždne musel získať na svoju stranu takmer všetkých tých, ktorí v prvom kole volili Harabina a Kotlebu. A zároveň by museli ostať doma voliči Mikloška a maďarskí voliči. Pretože obe tieto skupiny prevažne podporujú Čaputovú. Nestorovi novembra ’89 patrí vďaka za to, že tým svojim v prvej nočnej reakcii odkázal, že éra Ficovho Smeru sa musí skončiť.

Povedané jazykom akčných filmov: preskočiť z prvej stíhačky na druhú by ešte možno Šefčovič ako náš Tom Cruise zvládol, no z druhej na tretiu sotva.

Je to nemožná misia v oboch významoch tohto slova, teda nepravdepodobná aj babrácka. Sú však ľudia, ktorých nesplniteľné ciele mobilizujú nevídaným spôsobom. A zdá sa, že Maroš Šefčovič je jedným z nich. Podľa jeho nočných vystúpení po prvom kole vidíme, že bude

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Maroš Šefčovič

Prezidentské voľby 2019

Komentáre

Teraz najčítanejšie