Denník N

Šefčovič útočil na Čaputovú od prvej minúty: Jej liberálna agenda sa nezhoduje s kresťanskými hodnotami

Čaputová a Šefčovič v diskusii RTVS. Foto - TASR
Čaputová a Šefčovič v diskusii RTVS. Foto – TASR

Dvaja kandidáti, ktorí postúpili do druhého kola, sa stretli ráno v prvej vzájomnej diskusii v RTVS. Šefčovič sa voči Čaputovej od začiatku vyhraňoval. „Nemala by všetko rozhodnúť Bratislava,“ hovoril.

Liberálna agenda, utečenci, ohrozené vlaky zadarmo. Kandidát Smeru Maroš Šefčovič sa stretol o 9. ráno so Zuzanou Čaputovou vo vôbec ich prvej diskusii v RTVS.

Šefčovič ukázal, aká bude jeho prezidentská kampaň pre druhé kolo. Na Čaputovú od začiatku útočil, hoci sa moderátor snažil najprv o neformálnu debatu o tom, ako sa vyspali alebo aké mali ráno.

„Zdá sa, že hoci sme spali krátko, duel sa už začal. Ja budem ďalej hovoriť to, čo si myslím,“ povedala Čaputová.

Video: Šefčovič a najmä jeho manželka ťažko niesli otázky o Bašternákovi a Kočnerovi (autorka: Martina Koník)

Podľa prezidentskej kandidátky jej 40-percentná podpora ukázala, že ju volili aj veriaci, a povedala, že v kampani ju podporili aj viacerí kňazi, napríklad Róbert Bezák alebo Tomáš Halík.

Šefčovič hovoril, že jeho voliči sú hlavne mimo Bratislavy. Podľa neho sa kresťanské idey nezhodujú so „superliberálnou agendou“, ktorú Čaputová presadzuje. Tá na to odpovedala, že jej hodnoty sú súcit, láska k blížnemu alebo spravodlivosť, čo sú kresťanské hodnoty. 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Maroš Šefčovič

Prezidentské voľby 2019

Zuzana Čaputová

Slovensko

Teraz najčítanejšie