Denník N

Fico model 2019 bude najhorší, aký si pamätáme

Opakuje sa to takmer všade. Je fajn, že Zuzana Čaputová vyhrala, ale otvorený extrém a antisystém v týchto voľbách získali štvrtinu hlasov, čo je veľmi zlá správa. Najbližšie dva týždne urobí Smer všetko pre to, aby voličov Kotlebu a Harabina získal pre svojho kandidáta. Lebo bez nich nemá ani len teoretickú šancu uspieť. Nevyhnutne preto bude musieť živiť témy, ktoré títo ľudia chcú počúvať.

Čo však bude nasledovať, keď bude z Čaputovej o 14 dní prezidentka? Prestane predseda Fico s hrou na autentického radikála alebo v nej bude pokračovať? Pravdepodobnejšie je, že v nej Smer nebude iba pokračovať, ale ešte ju zintenzívni.

Po Šefčovičovom víkendovom fiasku sa Fico utvrdí, že s civilizovanou tvárou už nemá šancu uspieť. Tak ako mu nepomohlo, keď nám sľuboval cestu do európskeho jadra, nepomohlo mu ani to, keď si vybral kandidáta priamo z Bruselu. Pretože ľudia, čo majú Európsku úniu radi, majú kandidátku, ktorá je nielen proeurópska, ale zároveň je aj proti všetkému zlému, čo symbolizujú Smer a jeho predseda. Ukázalo sa, že Šefčovič v tomto súboji nemohol ponúknuť nič, čím by prekonal svoj základný hendikep – Fica.

Tomu sa rúcajú všetky sny, na čo už tradične reaguje skrývaním sa. Na

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Prezidentské voľby 2019

Robert Fico

Komentáre

Teraz najčítanejšie