Denník N

Čaputová nepotrebuje Bugárovu podporu

Béla Bugár. Foto N - Vladimír Šimíček
Béla Bugár. Foto N – Vladimír Šimíček

Čo Bugár urobí, ak Fico podporu Šefčoviča označí za podmienku pokračovania koalície?

Na mítingu v Dunajskej Strede pred týždňom Béla Bugár na otázku, koho podporí pred druhým kolom volieb, odpovedal, že pri rozhodovaní určite zohľadní aj skúsenosti kandidáta. A keďže vtedy už bola jednou z hlavných tém jeho kampane neskúsenosť Zuzany Čaputovej, dali sa Bugárove slová interpretovať len tak, že pred druhým kolom podporí Maroša Šefčoviča. Dnes veľký eskamotér naznačuje, že by mohol podporiť Čaputovú, keďže k tej už aj tak odišla drvivá väčšina maďarských voličov. A tí by podporu Šefčoviča mohli Mostu-Híd spočítať pri budúcoročných parlamentných voľbách.

Bugár však podľa denníka Új Szó v noci na nedeľu stále nevylúčil ani podporu Šefčoviča. Chce vraj najprv s Čaputovou rokovať. „Musíme ešte zistiť, nakoľko sa Čaputová chce venovať problémom Maďarov na Slovensku. Počas kampane sa síce snažila osloviť maďarských voličov, to však pred piatimi rokmi robil aj Andrej Kiska a potom sa z jeho sľubov uskutočnilo máločo,“ povedal Bugár podľa Új Szó.

Bugár sa o podpore v druhom kole bude rozhodovať ani nie tak podľa toho, čo sa dozvie od Čaputovej, ale podľa toho, či Robert Fico a Smer postavia podporu Šefčoviča ako podmienku ďalšej existencie vládnej koalície. A podľa toho, čo najlepšie poslúži politickému prežitiu Mosta a jeho samotného. Čaputovú by podporil z rovnakého dôvodu, pre ktorý na ňu pred prvým kolom útočil.

Je to boj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Béla Bugár

Prezidentské voľby 2019

Komentáre

Teraz najčítanejšie