Denník N

Blížia sa hokejové majstrovstvá, garáže rýchlo rastú, aj keď zatienia okná v susedstve

Nadstavba garáží (vľavo) a polyfunkčný dom Miletičova 60 (vpravo) s bytmi a ateliérmi. Foto N - Tomáš Benedikovič
Nadstavba garáží (vľavo) a polyfunkčný dom Miletičova 60 (vpravo) s bytmi a ateliérmi. Foto N – Tomáš Benedikovič

Starosta Ružinova Chren hovorí, že na developera, ktorý nadstavuje garáže pár desiatok centimetrov od polyfunkčného domu, už nemá páky. Developer podľa neho prisľúbil zošikmenie garáží, aby mali obyvatelia viac svetla. Ten to odmieta.

Čo prvé uvidíte, keď sa ráno pozriete z okna? Obyvatelia druhého podlažia domu na Miletičovej 60 uvidia stenu garáží. Tá bude v jednej časti bytovky ani nie pol metra od obývačky jedného z obyvateľov. Nadstavba garáží zasiahne aj do súkromia obyvateľov tretieho podlažia – strecha garáží bude totiž v tesnej blízkostí ich terás.

Viacerých obyvateľov domu na stavbu nikto neupozornil, keď kupovali svoje nové byty.

Na problém obyvateľov nižších poschodí Miletičovej 60 sme upozorňovali ešte na jeseň minulého roka – byty alebo ateliéry si ľudia kúpili v dobrej lokalite neďaleko trhoviska Miletička, v susedstve vtedy ešte prízemných garáží. Garáže však potom developer, firma Doas, začal nadstavovať.

Počas zimy sa na stavbe nepracovalo, s prvými náznakmi otepľovania sa však stavebné práce rozbehli opäť naplno. Na stavenisku sa podľa prizerajúcich sa obyvateľov Miletičovej 60 pracuje od skorého rána do večera. Robotníci na stavbe pracujú aj cez víkendy.

Developer chcel ponúknuť parkovanie na hokejové majstrovstvá

V máji budú v Bratislave hokejové majstrovstvá sveta. Už teraz rastie tlak na ubytovanie, ceny prenájmov aj cez Airbnb vyleteli. Fanúšikovia budú potrebovať parkovať a budúce garáže na Miletičovej sú len zhruba kilometer od Zimného štadióna Ondreja Nepelu.

Za rýchlou dostavbou garáží sú podľa informácií Denníka N práve blížiace sa majstrovstvá sveta.

Developer garáží, spoločnosť Doas, takúto možnosť pripúšťa.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Developeri v Bratislave

Slovensko

Teraz najčítanejšie