Denník N

Kvasnica po nahliadnutí do spisu: Šufliarsky a Kočner mali dôverný a mimoriadne priateľský vzťah

Námestník generálneho prokurátora Peter Šufliarsky. Foto N – Tomáš Benedikovič
Námestník generálneho prokurátora Peter Šufliarsky. Foto N – Tomáš Benedikovič

Rozhovor medzi Dobroslavom Trnkom a Marianom Kočnerom je podľa právneho zástupcu Zlatice Kušnírovej urážkou Slovenskej republiky ako právneho štátu.

Právny zástupca Zlatice Kušnírovej Roman Kvasnica sa už oboznámil s obsahom uznesenia o vznesení obvinenia Marianovi Kočnerovi za objednávku vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej zomrela aj Martina Kušnírová.

Videl aj ďalšie dôkazy: prepis rozhovoru medzi Dobroslavom Trnkom a Kočnerom a aj komunikáciu námestníka generálneho prokurátora pre trestný úsek Petra Šufliarskeho s Kočnerom.

„Akékoľvek hodnotenie dôvodnosti postupu vyšetrovateľa by som spravil až po tom, ako bude rozhodnuté o prípadnom opravnom prostriedku,“ povedal Kvasnica o vznesenom obvinení.

Sťažnosť Kočnera voči obvineniu zatiaľ Úradu špeciálnej prokuratúry nedoručili, potvrdila hovorkyňa Jana Tökölyová.

Kvasnica hovorí, že už teraz je zrejmé, že rozhodnutie zobrať časť prípadu, ktorá sa týka objednávky vrážd Šufliarskeho, Daniela Lipšica a Maroša Žilinku, vyšetrovateľom bolo nezákonné. Prípady teraz rieši inšpekcia ministerstva vnútra. „Z obsahu dôvodov rozhodnutia je možné povedať, že vyšetrovateľ úradu inšpekčnej služby nie je vecne príslušný vyšetrovať jemu delegované trestné veci ministerkou vnútra, a myslím si, že tento vyšetrovateľ robí nulitné úkony, ktoré sa pravdepodobne všetky budú musieť zopakovať a jeho postup bude mať v konečnom dôsledku negatívny vplyv na rýchlosť trestného konania.“

To si zrejme uvedomujú už aj dozoroví prokurátori, ktorí minulý týždeň na tlačovej konferencii povedali, že ak by sa v týchto prípadoch išlo vznášať obvinenie, vrátili by ich pôvodnému vyšetrovaciemu tímu.

Kvasnica: Voľbu generálneho prokurátora riadilo podsvetie

Kvasnica si prečítal aj prepis rozhovoru medzi Dobroslavom Trnkom a Marianom Kočnerom, ktorý polícia tiež zaistila pri vyšetrovaní vraždy. Podľa informácií Denníka N sa tam Kočner správa k Trnkovi ako nadriadený. Rozhovor údajne vznikol preto, že Trnka mal nahrávkami Gorily vydierať Jaroslava Haščáka z Penty. Kočner za to Trnkovi v prepise nadáva.

„Podľa môjho názoru je tento rozhovor urážkou Slovenskej republiky ako právneho štátu, je urážkou aj slušných občanov. Tento rozhovor dokazuje, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie