Denník N

Nové projekty Denníka N: Budúcnosť Slovenska a pravda o Ukrajine

Okrem každodennej novinárskej práce sa venujeme aj projektom, ktoré čitateľom pomáhajú lepšie rozumieť svetu okolo nás.

Jedným z takýchto projektov je aj séria vzdelávacích príručiek pre školy. Viac ako 110 000 študentov na 700 školách sa vďaka nim dozvedelo o Slovenskom štáte, kritickom myslení či dezinformáciách. V najnovšom pokračovaní tejto série sme sa rozhodli venovať budúcnosti.

Bez mladých ľudí by sme ako krajina nemali budúcnosť, preto vydávame magazín Prečo zostať na Slovensku. Študenti v ňom nájdu príbehy o odchode aj návrate, dozvedia sa, ako sa dá Slovensku pomáhať spoza hraníc, aj motivácie, prečo sa vrátiť.

Myslíme si, že čím viac mladých ľudí spojí svoju budúcnosť so Slovenskom, tým bude lepšia pre nás všetkých. Ak si to myslíte aj vy, podporte vydanie magazínu tu.

Okrem série vzdelávacích magazínov sa úspešne rozrastá aj knižnica Denníka N s knihami našich redaktorov. Jej najnovším prírastkom bude titul Svadobný apartmán v hoteli Vojna od reportéra Tomáša Forróa.

Tomáš vycestoval sedemkrát do vojnovej zóny na Ukrajine a strávil dlhé mesiace v zákopoch na oboch stranách frontovej línie Donbasu. Zaznamenal drsnú realitu tohto konfliktu z pohľadu vojakov i civilistov, obetí bombardovania, ale aj politikov, ktorí bombardovanie nariadili.

Hovorí sa, že prvou obeťou každej vojny je pravda. Podporou knihy tu sa aj vy môžete zapojiť do boja s ruskou propagandistickou mašinériou, ktorá nechce, aby sa svet o vojne na Ukrajine dozvedel pravdu.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kultúra, Slovensko

Teraz najčítanejšie