Denník N

Ako dieťa ma zneužíval vedúci tábora, vraví Katarína. Potvrdili to aj iní, čo boli v Chachalande

Roman Paulíny s Katarínou Danovou (červeno-biela bunda) a svojou dcérou (bledomodrá bunda) spolu so speváčkami Veronikou a Danielou Nízlovými.
Roman Paulíny s Katarínou Danovou (červeno-biela bunda) a svojou dcérou (bledomodrá bunda) spolu so speváčkami Veronikou a Danielou Nízlovými.

Vedúceho tábora Chachaland, ktorý údajne zneužíval Katarínu Danovú, už raz polícia pre sexuálne zneužívanie vyšetrovala. Prípad vtedy uzavreli s tým, že skutok sa nestal.

Aktualizácia: Polícia 14. 2. 2020 informovala, že Paulínyho obvinila zo sexuálneho zneužívania.

Trinásťročná Katarína sedí na schodoch a plače. Nevybrali ju medzi finalistky súťaže miss, ktorá bola v tábore považovaná za jeden z vrcholov programu. Prišiel za ňou vedúci tábora, a keď zistil, čo sa stalo, urobil jej radosť a umožnil jej zúčastniť sa súťaže krásy.

Na túto situáciu si po 15 rokoch takmer identicky spomína Katarína Danová (28) aj dlhoročný vedúci tábora Chachaland Roman Paulíny (55). Bol to moment, po ktorom sa začali viac spoznávať. Zhodujú sa aj na tom, že neskôr sa videli na oslave Silvestra, ktorú tiež organizoval Chachaland, a aj na chate neďaleko Bratislavy, kde sa stretávalo niekoľko detí s vedúcimi tábora. Začali si spolu písať a stretli sa aj u nej doma, u neho doma, v kine. Ako režisér Markízy ju bral na nakrúcania hudobnej relácie Hitbox mimo Bratislavy.

Koncom februára Katarína napísala text, v ktorom opísala, ako ju vedúci tábora v detstve zneužíval. Ona mala 13, on 40. Mal ju bozkávať, dotýkať sa jej, spať s ňou v jednej posteli a navštevovať ju aj u nej doma. A hoci muža v texte nemenovala, ľudia z jej okolia okamžite vedeli, o koho ide.

Katarína ako dieťa chodila do tábora Chachaland, v ktorom sa rok čo rok objavovali ľudia známi z televíznych obrazoviek. Reportáže z tábora sa objavovali aj vo večerných správach televízie Markíza.

Vedúcim tábora Chachaland je už 27 rokov Roman Paulíny, ktorý bol pred rokmi režisérom Markízy a dnes je manažérom v RTVS. Paulíny sa bráni, že hoci Katarínu dobre pozná a trávili spolu veľa času v tábore aj mimo neho, nikdy ju nezneužil.

Katarína Danová dnes. Foto N – Tomáš Benedikovič

Zlizovanie džemu a bozky na telo

„Tak ako sa teraz počíta, koľkokrát bol človek na Pohode, vtedy sme si počítali Chachalandy,“ hovorí Tamara, ktorá

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Sexuálne zneužívanie

Rodina a vzťahy, Slovensko

Teraz najčítanejšie