Denník N

Haščák mal za nahrávku Gorily zaplatiť Kočnerovi milión a radil mu, nech sa stiahne

Jaroslav Haščák. Foto – TASR
Jaroslav Haščák. Foto – TASR

Nahrávka rozhovoru medzi Kočnerom a bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom ukazuje, že keď chcel Kočner riešiť problém, hovoril aj o guľke do hlavy. Hrozil ňou kumpánom Trnku, ktorí mali vydierať Haščáka. Na Kuciaka sa Kočner sťažoval aj svojmu zaťovi.

Esemeska medzi Marianom Kočnerom a Jaroslavom Haščákom o odj…ní nejakého „čuráka“ nebola jediná komunikácia medzi obvineným z vraždy Jána Kuciaka a šéfom finančnej skupiny Penta.

„S Marianom Kočnerom som mal sporadický vzťah, stretávali sme sa nepravidelne, niekoľkokrát do roka. Nikdy sme spolu nepodnikali,“ vyhlásil minulý týždeň šéf finančnej skupiny Penta.

Takto sa obhajoval po zverejnení esemesiek, ktoré si 17. januára 2018 vymenil s Kočnerom. „Inak pracujem na odj…ní čuráka,“ písal Kočner. „Povieme si, keď budeme spolu,“ odpovedal Haščák.

„Vnímal som ho ako osobu, ktorá sa snaží získavať výhody a pozície za to, že využíva informácie a svoju sieť kontaktov. Bol známy aj tým, že často rôznym ľuďom na trhu posielal správy. Bol to spôsob, ktorým sa snažil udržiavať kontakt, ich obsah ale často býval bezvýznamný. Preto som takúto komunikáciu mal tendenciu ukončiť tým, že si to povieme, až keď sa najbližšie stretneme. Takto vnímam aj ten obsah, ktorý v týchto dňoch citujú médiá,“ vyhlásil Haščák.

O pár dní povedal, že už si spomenul, o čom by jeho správa s Kočnerom mohla byť. Hovorca Penty odkázal, že to už vysvetlili v rozhovore pre portál Aktuality.sk, ktorý ho zverejní v najbližších dňoch.

Uznesenie o vznesení obvinenia voči Kočnerovi za objednávku vraždy Jána Kuciaka ukazuje, že Haščák mal s Kočnerom oveľa bližší vzťah. Nespájala ich len nenávisť k novinárom, ale podľa rozhovoru medzi Dobroslavom Trnkom a Kočnerom aj obchod s nahrávkou Gorila. 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kauza Gorila

Marian Kočner

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie