Denník N

Kočnerovo stádo: Z Glváča chcel ministra vnútra, chystal si aj nového námestníka prokuratúry

Kočner si prial, aby Roberta Kaliňáka vo funkcii ministra vystriedal Martin Glváč. Foto – TASR
Kočner si prial, aby Roberta Kaliňáka vo funkcii ministra vystriedal Martin Glváč. Foto – TASR

Aktualizované 12.15: Proti novinárom sa chcel Kočner spojiť aj s právnikom Bžánom. Bývalému šéfovi prokuratúry Tichému zase písal, že do informácií o novinároch vrazil už 200-tisíc eur a vie o nich všetko.

Motívom vraždy Jána Kuciaka boli články. „Ohrozovali Mariana Kočnera v trestnoprávnej rovine, v rovine bezstarostného podnikania a v neposlednom rade mu tieto témy kazili meno, čo nevyhovovalo tomu, že zakladal nový politický subjekt s názvom Cieľ, s ktorým chcel vstúpiť do politiky.“ Vyšetrovateľ Peter Juhás to napísal v uznesení o obvinení Mariana Kočnera z objednávky vraždy Jána Kuciaka.

To, že Kočner neznášal Jána Kuciaka, podoprel aj viacerými správami, ktoré Kočner posielal svojim kamarátom.

Ukázalo sa tiež, že po vražde Kuciaka chcela Kočnerova volavka Alena Zsuzsová dať zavraždiť aj námestníka generálnej prokuratúry pre trestný úsek Petra Šufliarskeho.

„Chvíľu bolo ticho, ale potom prišla Alena, že teraz Šufliarskeho,“ vypovedal vo veci obvinený Zoltán Andruskó, ktorý spolupracuje s políciou.

„Ešte pred tým, ako sa Kočner dostal do väzenia, už vedel, že je problém, vedel, že prokurátor Šufliarsky mu rieši ekonomickú trestnú vec. Alena prišla s tým, že ho treba zlikvidovať, lebo s peniazmi to už nevedia vybaviť, že ak by Šufliarskeho zabili, tak tam majú prokurátora, ktorý je ich človek, ktorý by tam automaticky išiel namiesto Šufliarskeho a že s ním už bolo dohodnuté v tom čase, že by nezavreli Kočnera. Oni tam potrebovali dostať druhého prokurátora,“ vypovedal Andruskó. 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie