Denník N

Pokojnú predvolebnú kampaň Šefčovič prerušil kritikou Čaputovej koncipientskej praxe

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

V sobotnej diskusii sa Šefčovič s Čaputovou zhodli napríklad na tom, že Slovensko by malo prijať milióny eur od Spojených štátov na obnovenie obrany.

„Nenašiel som ani jednu interpretáciu, v ktorej je možný súbeh živnosti a koncipientskej praxe,“ povedal Šefčovič v sobotnej debate RTVS, kde sa stretol so svojou volebnou súperkou Zuzanou Čaputovou.

Šefčovič v diskusii trval na tom, že Čaputovej koncipientská prax nie je v poriadku. Čaputová sa však ohradila a tvrdila, že Šefčovič nesprávne vzťahuje súčasné pravidlá na obdobie, keď ešte platila iná právna úprava.

Čaputovej sa nepáči, že z jej právnického vzdelania Šefčovič a podpredseda parlamentu Martin Glváč (Smer) vyrábajú kauzu.

Podpredseda parlamentu Martin Glváč v piatok na Facebooku zverejnil status, v ktorom špekuluje, že texty o vzťahu Mariana Kočnera a vplyvných ľudí z politiky a biznisu sú snahou prekryť Čaputovej problém s advokátskou praxou.

„Porovnávať to s veľkými kauzami v čase, keď si pán Glváč esemeskuje s pánom Kočnerom?“ reagovala Čaputová. Ľudia podľa nej vedia rozoznať, čo je skutočným problémom spoločnosti. „A ak to nebudeme vedieť pomenovať my, ľudia si budú myslieť, že sme mimo reality,“ dodala.

Šefčovič sa ohradil, že ku Kočnerovi má blízko najmä Richard Sulík, ktorý sa s ním v minulosti stretol, a nevie si predstaviť, že by bola v súčasnosti vo vláde práve Sulíkova SaS.

Nezhodli sa ani v tajnej voľbe ústavných sudcov

Šefčovič sa opäť posťažoval, že jeho protikandidátka s ním odmietla niekoľko verejných diskusií. Tá sa však ohradila,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Maroš Šefčovič

Prezidentské voľby 2019

Zuzana Čaputová

Slovensko

Teraz najčítanejšie