Denník N

Automobilový pretekár Konôpka: Kočner mi napísal, že keby dal zabiť Kuciaka, musel by byť úplný debil

Miro Konôpka a Marian Kočner. Foto – TASR a N/Tomáš Benedikovič
Miro Konôpka a Marian Kočner. Foto – TASR a N/Tomáš Benedikovič

Marian Kočner si o Jánovi Kuciakovi niekoľko mesiacov pred vraždou písal aj s automobilovým pretekárom Miroslavom Konôpkom. Konôpka Kočnera varoval: „S ním opatrne, vychcaná k…a s pozadím.“

Uznesenie o obvinení Mariana Kočnera z objednávky vraždy Jána Kuciaka spomína aj jedného z najúspešnejších slovenských automobilových pretekárov Mira Konôpku. Vyšetrovatelia majú prepis jeho komunikácie s Kočnerom zo septembra 2017, pár mesiacov pred vraždou.

„Dostane cez p…“ napísal Kočner Konôpkovi o Kuciakovi.

„S ním opatrne, vychcaná k…a s pozadím,“ varoval Konôpka Kočnera pred novinárom.

Konôpka sa tiež pýta Kočnera, čo má spoločné s kauzou Technopol. „Som to celé zorganizoval,“ odpísal Kočner.

„To bude musieť Kuciak rozpísať. Keď mu to Cicka celé nadiktuje,“ písal Konôpka.

Miro Konôpka priznal, že Kočnera pozná 35 rokov. „Nikdy som s ním neurobil ani jeden obchod, ale je pravdou, že sme si občas napísali a pozdravili sme sa, ak sme sa stretli. Som priamy človek, a preto sa nebudem teraz tváriť, že netuším, kto je Marian Kočner, len preto, že je to teraz populárne.“

Konôpka hovorí, že nikdy nebol v žiadnej verejnej funkcii a ani nič neprivatizoval a nerobil so štátom žiadne obchody, no aj tak odpovedá na otázky Denníka N, pretože prípad vraždy je významný.

Miro Konôpka zohral aj dôležitú úlohu v prípade domu, do ktorého sa po kauze Gorila nasťahoval Jirko Malchárek. Konôpka v roku 2012 hovoril, že dom od neho kúpil Zoltán Varga (podľa ktorého dostal názov spis Gorila) a platil s kufríkom peňazí.

 

Spomínate si na túto komunikáciu s Marianom Kočnerom?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie