Denník N

Šefčovič išiel na Čaputovú s Kočnerom a so Sulíkom. Nevychádzam z údivu, reagovala

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Maroš Šefčovič v debate Denníka N vykľučkoval z otázok o Glváčovi či Kaliňákovi, na Zuzanu Čaputovú znovu vytiahol jej prax či migráciu.

Po sérii unavených povolebných prezidentských diskusií Zuzany Čaputovej a Maroša Šefčoviča sa dvaja finalisti prezidentských volieb v pondelok večer stretli v jednej z posledných debát pred sobotným druhým kolom. A unavene tentoraz nepôsobil ani jeden.

V dueli Denníka N to iskrilo v podstate od úvodu. Začalo sa to otázkou koncipientskej praxe Zuzany Čaputovej, ktorú jej súper Maroš Šefčovič kritizoval nielen cez víkend v Slovenskom rozhlase, ale aj vo videách na Facebooku.

Šefčovič povedal, že Čaputová mala ohlásiť advokátskej komore, že popri koncipientskej praxi má aj živnosť. „Nechápem, prečo si zakladala živnosť týždeň po tom, ako sa stala koncipientkou. Buď chcela byť koncipientkou, alebo chcela mať živnosť,“ vravel o svojej súperke.

Video: Prezidentský duel Denníka N

Čaputová: Chcela by som vidieť vašu prípravu

Zuzana Čaputová najprv zopakovala svoje argumenty, ktoré zhrnula už cez víkend: že na základe vtedy platných advokátskych predpisov nebolo zakázané, aby na živnosť vykonávala činnosť, ktorá nebola právnym poradenstvom, a že na jej vykonávanie v tom čase nepotrebovala súhlas Slovenskej advokátskej komory.

Potom sa však obrátila na Šefčoviča a spýtala sa ho, ako vyzerá jeho

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Maroš Šefčovič

Prezidentské voľby 2019

Zuzana Čaputová

Slovensko

Teraz najčítanejšie