Denník N

Nie je to samozrejmé

Foto - Francúzske veľvyslanectvo na Slovensku
Foto – Francúzske veľvyslanectvo na Slovensku

Predminulý víkend sa odohrali dve výnimočné udalosti: jedna v Paríži a druhá na Slovensku. Prvou bol parížsky knižný veľtrh Salon du livre s významným zastúpením slovenskej literatúry a druhou prvé kolo prezidentských volieb, v ktorom postúpila občianska kandidátka. Nie je to samozrejmé.

Parížsky veľtrh po mnohoročnom jednaní privítal aj stánok Bratislava – hoci označenie štvorcovej plochy tridsať krát tridsať (okometrický odhad) metrov, predelenej stenou slovenských kníh, vpredu s predajňou a kaviarenským sedením a vzadu s pódiom pre diskusie, ako stánok, nie je vôbec výstižné. Nad plochou sa krútila digitálna slučka s animáciami a pod ňou bol stále program a plno. Nie je to samozrejmé.

To, že sa do druhého kola volieb dostala žena, ktorá reprezentuje slušné Slovensko a ktorú muselo voliť aj značné množstvo konzervatívnych voličov, tiež nie je samozrejmé. Meno onej dámy, ktorá sa onedlho bude uchádzať o našu priazeň v druhom kole prezidentských volieb, je všetkým známe a spomeniem ho na záver.

Meno druhej dámy, ktorá sa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie